lördag 29 december 2007

Smålandstripp och utomhusfika



På Juldagsmorgon åkte vi till Småland. Efter frukost på Maxi tog resan ca 5 timmar med två små stopp och lämnade Nattis hos farmor. Margot tyckte att Isabelle är lik Martin ochdet stämmer ju.

Väl framme i Månsarp fick vi glögg och sen kaffe. Så höll det på i dagarna två mat och fika. Jag har gått upp 2 kilo efter det jag har gått ner sen Isabelle. Nu blir ut och gå med barnvagnen varje dag.... (hi hi vem tror jag att jag lurar, kommer jag ut en gång i veckan är jag stolt.) Vi träffade Monica och Magnus och Isabelle somnade gott i Magnus famn. Hon har skött sig bra hela tiden. Att sova i spjälsängen var inga problem. Hon sover i snitt 6-7 timmar per natt innan hon vill ha mat. Vi har inte fått in några rutiner än och jag vet inte hur viktigt det är att få det när man är så här liten. Vi åkte hem ifrån småland i torsdag efter att vi hade klämt ner en kebabtallrik ifrån Shalom, (ett måste när man är i "Jönkan", kebabtallrik alltså) och resan hem gick bra, även om det var lite mer trafik än på nerresan. När vi kom hem åt vi kycklingsallad och Nattis var med Filip. Vi såg en bra film som heter BlackBook och den får 4 av mig och fyra- av Martin, sen efter filmen såg vi lite på Rufus Wainwright som tolkade Judy Garland. Wow, jag är kär han är hur söt som helst och duktig. Måste köpa en skiva med honom snarast.

Igår var Andreas (Karla) här på lunch och det var väldigt trevligt. Vi blir inte alls avis på att han ska åka till Thailand i tre veckor eller har köpt en ny snabb bil. Vi blir JÄTTE AVUNDSJUKA.... men vi unnar honom allt det där för han är en såååå go kille. När han hade åkte senare på eftermiddagen tog vi vagnen och gick till Orminge centrum i ösregn och lämnade och hyrde ny film. Köpte även två små gulliga bodies till BellaLindexrean. Vi blev väldigt blöta men kände oss hurtiga. Hem såg filmen Namesake, samma kille som har sett Monsunbröllop. Den här var lite långsammare men lika vacker på sitt sätt. Så gillar man Monsumbröllop kan man se den här med. Namesake får 3+ av mig ocxh 4- av Martin. Nattis var på klassfest igår och de blev sena hem. Hon och Emy kom vid ca 02 på natten, ändå var de ganska pigga när vi väckte dem vid strax innan 11.

Idag har vi gått elljussåret i Orminge med Johan&Helen i regnet igen som det blev. Men vi var hurtiga och drog fram kaffe och te i en backe och stod och fikade där de andra kämpade med att gå upp för backen. Nattis och Daniel är nu iväg och äter hos Daniels kusin och vi får äta själva. Blir mysigt på sitt sätt. Ska nu mata lillan och sen får vi se vad den här kvällen har att bjuda på.


måndag 24 december 2007

Julafton=Julefrid


Julafton har varit perfekt. God mat, goa goa släkten. Fina julklappar och roligast var Olivia när hon öppnade julklappar. Hon älskar i alla fall Barbapappa och Teletubbies.

TACK !!!