lördag 26 juli 2008

26/7 Kryssning


Nu är vi på kryssning och nu är det party.

torsdag 24 juli 2008

24/7 Picnick vid Boo Brygga



Min namnsdag idag och N:s andra namn. Fast det har inte firats alls..... synd tycker jag. Jag gillar tårta och presenter. Idag har M lagat barnmat och jag har solat lite, N har köpt sin cocktailklänning på nätet. Se åkte vi till Boo brygga med mamma och Anna. Det var helt fantastiskt väder och vi hade picknick med kycklingwraps och hembakade bullar. Kunde inte blivit en härligare eftermiddag. Sen hem och N skyndar till sitt jobb. Jag och M tog med Bella ut och gick med Harry, jag köpte slush på grillen blandade jordgubb och kola....mums. Sen när vi kom hem fick Bella mat och bad. Nu ska hon snart få välling och sova. Då ska M och jag grilla hamburgare. Det är så underbart väder och jag älskar att vara hemma på semestern och inte göra någonting. Bara ta dagen som den kommer. Bättre kan det inte bli just nu.
Love you family.


23/7 Sol och det är så härligt

Idag har Bella ätit M:s mat ordentligt för första gången. Jag är nu färdig med alla gardrober förutom den i hallen med det tar jag en annan dag. N har jobbat och vi har gått promenad till centrum och tillbaka. På kvällen grillade vi lax och till efterrätten kom JoH.... nice. Vi dack ett vitt vin som var så gott..... jag smakade kanske en matsked. Jag skulle ju hämta N sen. Vi spelade kort "Enköpingsdunka" M vann och J förlorade stort. Vi åt pannacotta med melon och mynta. Hur gott som helst.... eller nja jag ska vara ärlig. Vet förresten inte riktigt vad jag tycker om myntan. Jag hämtade N och sen isäng. Som tur var sov Bella hela natten, life is goood again!

onsdag 23 juli 2008

22/7 Gardrobstäd och grill

N har sprungit på stan och letat cocktailklänning till sin fest. Daniel och Anna var med henne de åt på stan med. Här hemma har jag äntligen fått mycket gjort. Nu är det ordning i alla garderober ... eller nja inte N:s förstås men de tänker jag inte göra heller nu får hon greja själv med det. När de kom alla tre plockade N ihop sig och sin piratutstyrsel. Hon och D ska nämligen på fest ikväll. A och vi åkte till mamma för att grilla. Det var en underbarkväll förrutom en liten geting som ställde till det för oss. Sen spelade vi kort och M vann..... jag kom sist... morr! Sen hem och trodde att man skulle få sova.... morr.... Bella vaknade vid strax innan 02:00 och somnade inte förrän ca: 03:30. Så kan det va.... ja man är ju småbarnsförälder nu.

måndag 21 juli 2008

21/7 Åska och regn








Busiga systrar

Idag har det åskat supermycket. Harry har varit jätterädd och medan vi spelade kort och tittade på blixtarna och lyssnade på åskan satt han på kontorsstolen hos oss. Bilden överst är tagen i torsdag så jag bara tvungen att visa hur söt hon är. Hon vill nu inte stå mer för märker hon att vi släpper henne setter hon sig ner fortare än kvickt. Smart det här med mobilblogga misstänker att min räkning kommer bli hög morrrr...... Som sagt idag har vi spelat kort och ikväll tittat på Juno, av mig får den 3+, av M 3+ och N ger den 4+ det var inte ett dåligt betyg tycker jag. Vi har ätit den berömda chipslådan som N och jag älskar men jag tror M börjar gilla den med. Och ikväll höll Bella på att göra mig tokig. Hon skulle inte somna ikväll så var det bara. Vi hoppas på bättre väder och bättre sömnrutiner imorgon tack.

söndag 20 juli 2008

Bella gungar



Testar nya mobilkameran så ni kan få någon blid på min blogg. Äntligen

20/7 Sol, sol, sol och semester för vissa

M och jag njuter av solen. N jobbar på. Nu måste jag säga att uppdatering kommer och när vår dator gör som jag vill kommer det kort med men än så länge får ni nöja er med att livet är toppen här och att sommaren är bäst i STOCKHOLM

Idag har vi haft en lugn och skön dag hemma N fick sova länge och jag har tvättat lite till. Daniel kom och åt lunch sen stack N till jobbet och vi gick en promenad till Skurusundet. Jag drömmer fortfarande om mitt BednBreakfast där. Vi tog en glass och sen gick vi hem. Bella fick mat och M fixar med Harry, han ska få prova ett nytt fästingmedel. Sen vattnar han lilla familjen L:s blommor och hämtar hem symaskinen. Nu ska partybyxorna läggas upp. Ikväll sen har vi ätit köttbullemacka och det var inte igår. Det var väldigt gott och eftersom det inte finns något på tv:n har vi spelat kort, M vann på 500 och jag på Enköpingsdunka. HÄRLIGT att jag har hunnit uppdatera idag och jag ska bli bättre och som sagt kort kommer ska försöka mobilblogga och så får ni se bilder på Bella med mera. Sov gott!!

19/7 Tvätt och mamma

Idag har jag tvättat och sen kom mamma på lunch... jag har nog varit lite grinig idag.... sorry. De här medicinen jag äter gör att humöret växlar väldigt fort. Det är inte roligt alls och jag önskar att jag bara kunde bli frisk. På eftermiddagen fixade vi lite hemma M hade ju till och med kokat körsbärsylt på förmiddagen. det är nämligen överfullt på träden och det är nästan bara skatorna som får dem eller så ruttnar dem och det är ju dumt. Sen kom JoH M provlagade en rätt inför bröllopet och vi smakade på vin med. J gjorde en supergod hallongin och tonic. Bella busade lite och det tog lite tid innan hon somnade. Vi hade en härlig kväll som vanligt och nu vet vi vad vi ska göra på deras bröllop.

18/8 Shopping

Idag har tjejerna i vår familj shoppat. Jag har lämnat tillbaka klänningen jag köpte i Ö-vik och nu hittat en annan. I en ny favoritbutik som heter Moki, köpte även ett par byxor där. Sen till Mathilde där N köpte Odd Mollyklänning/tunikan. Sen till Sickla och sist till So cute där vi bytte herrsjortsklänningen till en mysdress. När vi kom hem märkte vi att den var stor... men det gör inget hon kommer förmodligen att kunna ha det till vintern. Hon är så duktig nu, vinkar säger titta och klappar händerna på sitt eget lilla vis. Ska filma så ni får se, hon är så go så go. Våran alldeles egna lilla goding. Jag har verkligen världens finaste familj.
Jag är så lycklig.

17/7 Klänningar och klänningar

Idag har vi ätit frukost ihop igen och sen kom Helen och vi åkte till stan för att hennes klänning har kommit och hon är så fin att det nästan tåras i ögonen och det ska bli så kul den 23 augusti. Hann precis hem till Trollhätteborna skulle åka hem. Det har varit så kul att ha dem här, hoppas de kommer snart igen. Måste sen bara berätta att idag har Bella stått för första gången själv idag. I och för sig bara tre sekunder men ändå. Hur duktig är hon inte, jag blir ju så stolt. På eftermiddagen åkte N och jag till So Cute och hittade klänning till Joh:s bröllops till Bella. Den var sååå så fin. Märket heter Tiny Minimo, har försökt att hitta det på nätet men inte lyckats. M och jag har fyndat idag, vi har köpt ett badkar. Precis ett sånt vi hade i Orminge. Ett Gustavsberg med halvfront..... ja fyndet kostade HUNDRA ja, 100 kronor. Bra va!!!!!! Sen åkte vi hem och N åkte med Daniel till Barkaby. Hon kom hem sent, men nu kan D skjutsa hem henne för han har tagit körkort GRATTIS TILL DIG D !!!!

16/7 Dag på stan

Tjejerna på shopping killarna på äventyr. Det var bara det att båda barnen somnade så de kunde gå och sätta sig och dricka öl. Vi på vårt håll åkte till kungsholmen för att titta i butiken vildänglar. Sen in till hötorget och därifrån ner på kungsgatan. C hittade fina skor och sen åt vi på Max. Det blåste och var lite kaos med trevligt ändå. M och Bella åkte hem till Harry och vi kollade in Po.P och det som ligger i PK-huset hade hur mycket fint som helst. Sen hittade N en Odd Molly på Mathilde som var hur fin som helst. Vi kollade på NK och sen gick vi mot T-centralen med några stop. Bussen hem och stoppade vi So Cute. Som tyvärr stängde 16:00 nu på sommaren. Så vi fick snällt sätta oss på en buss hem. Vi fikade sen hos MoM, Karl och Olivia lekte och sen hem för tacokväll. Köttfärsen blev tyvärr inte alls god, konstig krydda på. Men det har varit en helt fantastisk dag.

15/7 Allsång på Skansen

Eller nästan i alla fall. Vi såg lite på repet. Det var allt, vi hade tagit oss in till stan med bussen och sen med den överfulla färjan till Djurgården och sen till Skansen. Det var strålande sol och jättehärligt. Vi åt nästan det första vi gjorde, vi hittade ett bra ställe på dansbanan och pastasalladen var god. Saften och allt annat, när vi sen gick vidare somnade både Karl och Bella. Så vi tittade på djuren och fina husen. Sen till scenen igen där vi träffade Carro och Nina. De hade haft det bra i Italien. Sen vaknade barnen och vi fikade på bullarna som jag bakat och sen till Miniskansken. N gav sig iväg till jobbet. Hon glömde mobilen hemma och skulle låna M:s men hon glömde den med. M fick springa efter henne. Tyvärr glömde hon även sin jobbbyxor i vagnen så hon kom försent. Medan M och M åkte hem gick Carina och jag in till stan för att kolla lite. Hon hittade en jättefin klänning och lite till Karl. Sen var vi supertrötta och tittade på allsången. M och M hämtade pizza och N kom även hem senare.

14/7 N kommer äntligen hem igen

Åhhh vad skönt men jag får inte se henne för än hon kommer hemfrån jobbet. Jag och Trollhättefamiljen åker till Sickla och shoppar lite. Sen åker de själva till Fjäderholmarna de har tur och tar sig därifrån innan åskovädret hinner komma dit. M handlar och jag bakar bullar. När M kommer hem bakar han bröd.

13/7 Får besök från Trollhättan

Och det är inte Peter LeMarc, honom får vi nästan besök av varje dag ändå. Vi lyssnar mycket på hans skivor nu. Idag har tvättat och fixat lite. Var hos MoM en stund och fikade, ungarna är bara för goa. Sen hem och fixa lite mat till Carina och Morgan och lilla Karl. De kom vid åtta ungeför och då åt vi lite mat och tyvärr vaknade Bella och ville inte somna om. Så efter ett tag gick de till sitt, de bor nämligen i gästlägenheten nu. Bella somnade efter många om och men. Det var en torris som fattades henne.

12/7 Mot stockholm igen

Vi packade ihop oss och städade ur lilla stugan och sen åt vi supergod lunch innan vi åkte hem mot Stockholm igen. Första stoppet på Statoil i Ö-vik sen åkte vi länge, lyssnade på boken. Vi stannade inte förrän i Uppsala för att äta kvällsmat och sen hem, åhhh vad skönt det var att komma hem. Jag är hemmakär och så är det bara.

11/7 Fler sjuklingar

Eftersom Greta var sjuk, stannade alla utom Stefan hemma. Lyxigt för oss vi fick spela spel men tyvärr så var det en till som blev sjuk och det var Alma. Alla andra tycks ha klarats sig bra. Vi gjorde hur som helst hembakad pizza på kvällen och försökte ha det så bra som det bara gick.

10/7 Björnviken WOW

Idag har vi åkt båt ut till en ö som heter Trysön och på stranden som kallas för Björnviken var vi nästan helt själva de första fem minuterna sen kom det fler dels gående och dels med båt. Det var soldis så inte supervarmt men superhärligt. Pernilla och M grillade korv och barnen lekte i vattnet och badade. Bella somnade en stund under parasollet och sen åt vi. Hur mysigt som helst, efter det gick vi till andra sidan ön där det fanns ett fiskeläge och där köpte vi glass och sjöng i det lilla gulliga kapellet Sen hem igen.... dagen gick alldeles för fort. På kvällen gjorde vi pannkakor. Tyvärr kunde inte Greta äta för ..... morr hon har kräkts. Fy vad vi skäms..... alla är nog lite rädda för att få det igen. Som tur så var så var hon så tapper och duktig lilla goa Greta.

9/7 Regn och bak

Regnar mycket idag och M åkte in till stan för att köpa min klänning jag och Bella fixar lite. När M sen kommer hem så bakar jag bullar och han bröd.Har upptäkt att den 8 och 2:s framtanden var på gång fram. Nu har hon alltså 8 tänder vår lilla goa tjej. Till kvällsmat har vi nu lärt oss vår läxa och vi gör spagetti och köttfärssås och då äter tjejerna bättre. Vi åker en sväng med båten på kvällen och Harry gillade det inte alls men Bella gillade det hur mycket som helst. Sen hem tv och sen sova. Har inte hunnit lyssna så mycket på boken idag.

8/7 Härliga dag

Då de jobbade och tjejerna gick på sommarfritids så hade vi hela stugan för oss själva. På förmiddagen så satt vi på picnickfilten i solen och bara hade det skönt. Vi åt lunch på den inglasade verandan och lyssnade vidare på boken. Bella lekte på golvet och hon fick inte så mycket mat. Verkar som om hennes mage hade blivit känslig. På eftermiddagen åkte vi in till stan för att handla på apoteket och kolla lite i affärer Jga hittade en skitsnygg klänning som jag tänker ha på JoH:s bröllop. Vi köpte inte den utan la bara undan den. Sen till mataffären, och uj vilka priser på mat det var. Hur som helst så tänkte vi ha en bakdag och hanlade lite till det med. Sen hem och fixa lite mat, vi grillade och ungarna gillade maten sådär. Pinsamt men ändå ok. Vi tittade på Allsången och jag längtade hem. Jag är verkligen kär i mitt STOCKHOLM det fantastiska fina, fina Stockholm. Greta gjorde världens grej av att hon ville ha vatten, när Pernilla till slut ger henne vatten skriker hon fort.... uj hon har temperament den tjejen. Sen i säng, fast först lyssna lite på boken.

7/7 Mot Ö-vik

Vi kom iväg i väldigt bra tid och när vi kom strax efter gävle gjorde vi första stoppet. Tankade bytte på Bella och åkte vidare. Givetvis bajsade hon strax därefter så vi fick byta en gång till vid en p-plats. Sen vid Huddiksvall stannade vi för mat och när jag gav lillan första smakskeden kräktes hon igen nu hade det ju gått så många timmar sen sist men som tur var kom det mesta på hennes sparkdräkt och inte mycket alls på barnstolen. Vi åt vår pastasallad och drog vidare, resan gick fortare än vad jag trodde men jag tror att det berodde på att vi lyssnade på änglar och demoner. Hur spännande som helst. Vi kom upp och mötte Pernilla och barnen och åkte ut till Genesön. Det var fantastikt att få komma dit. Vi fick bo i deras lilla gäststuga. Sen fick vi pasta carbonara. Tjejerna tre badade i havet och det var 17 grader varmt.... burr. Men de verkade inte bry sig alls. Lite tv och sen godnatt.

6/7 Gustavsberg mat och shopping

+ vi åt på Bistro Gustavsberg som var sådär..... sen hittade Svärmor nya tallrikar till sitt nya kök som kommer i augusti. Min mamma var också med och åt och vi hade en trevlig dag. Sen åkte vi hem till mamma och fikade och då kom Johan och Tove med. Fint väder hela dagen och jag är så lycklig över det.

5/7 Svärföräldrarna kommer

Och vi är här hemma allihop och fikar N har fotgraferar lilla familjen L ute. Hon tycker att det är svårt att tror jag. Det är ju alltid något barn som inte är på humör. De åker hem efter att fikat då Bella kräks en gång men lugnar ner sig och sover mycket. Vi ger henne matskedar med vatten och det verkar som om det är ok. Men tydligen inte för sen kräks hon än gång till på kvällen/natten.

4/7 N jobbar på och vädret är så där

N kämpar på sitt jobb, jag tycker hon är fantastisk och är stolt som bara en mamma kan vara. Den lilla goa tjejen är också mammas stolthet. Faktiskt hela min familj. Men det kunde ju vara lite bättre väder, det hade inte skadat. Jag vill ha en kanonsommar nu när jag är hemma. Men man får vara glad över att det inte störtregnar hela tiden, som sagt det kunde nog vara mycket värre. Men jag drömmer om slutet på denna sommaren som jag tror kommer vara fantastiskt.