fredag 14 december 2007

Julfest och filmmys



Idag har varit en bra dag trots förkylningen och halsen den värker mer än någonsin. Tur att min man pysslar om mig och fixar te med honung i. I morse hade vi mys hela familjen för Nattis har sovmorgon på fredagar och Martin var ledig. Lillan och Nattis myste i allas vår favorithörna vid fönstret. Jag har varit på jobbet för en liten julmiddag. det var roligt och lite konstigt att vara på jobbet igen. Men jag kände mig fin och det var roligt att klä upp sig för en gång skull. Annars blir det ju mest mysplysch och amningströjor. Festen var roligt, de som hade ordnat det hela var klädda i tomtedräkter. De hade gjort ett bra jobb och luciatåget var en höjdare. Vi fick en julkapp och i år var det en glasskål ifrån Skruf full med godis. Aj aj, kommer jag någonsin gå ner mer ? Den här festen var inte annorlunda än andra fester på jobbet. Någon blev full någon drog ner ett glas eller två. Andra bara njöt och hoppas på skvaller som man kan prata om på måndag. Själv höll jag mig till musten, då min kära syster faktiskt har haft förvärkar och jag tänker vara beredd att ta han om Olivia. Så efter fyra timmar längtade jag nästan för mycket efter min lilla Sessa att jag åkte hem. Väl hemma har jag och Martin kollat på film, en romantisk komedi som jag älskar. Fånigt jag vet, men sån är jag. Imorgon blir det julbord igen men på favoritrestaurangen. Och det får jag skriva om imorgon.

torsdag 13 december 2007

Isabelle när hon hade sin första feber

Så här kul kan det va i vaggan!

Isabelles första Lucia


Blev inte som vi hade tänkt oss. Jag är sjuk, ont i halsen och snuvig. Lillan hade också sin första feber någonsin. Dock bara förhöjd temperatur med en grad. Men det resulterade i att hon var lite gnälligare och ville att jag skulle sjunga för henne hela tiden. Så hon satt i sin babysitter och jag satt framför och sjöng, bland annat "Luciasången" och "Tipp Tapp". Då var hon nöjd hela tiden, trots att jag kaxar som en kråka. Vi hann fixa lite innan Magda kom och hämtade oss, vi köpte lyxfika på Dellan och sen hem till kusinen Olivia. Vi hade tänkt klä våra döttrar i tomtedräkt och luciadräkt men eftersom jag och lillan inte mådde hundra så får det bli nästa år i stället. Vi lekte med Olivia och Isabelle var i Baby björnen tills hon somnade ordentligt. Vi åt mat och Olivia äter så duktigt själv nu, är väldigt imponerad Sen lite lek och teletubbiestittande så knoppade i alla fall lilla O in. Isabelle var vaken och väntade på pappa Martin som har varit på pappagrupp ikväll. De var dubbelt så många som förra gången... hi hi med andra ord 2 stycken. Så då var Lucia över och snart ska vi hämta Nattis på Julgalan.

tisdag 11 december 2007

Föräldraträff och kusinlunch


Idag har vi sovit länge, nästan till klockan tio. Vi ska nog berätta om hur det var i söndags och igår innan vi berättar om idag

Söndagskvällen, WOW Peter LeMarc var fantastisk! Konserten höll på från klockan åtta till halv elva. Det var många favoritlåtar men jag saknade "Gå ingenstans utan mig". Han sjunger underbart bra och han vet sina begränsningar och sina styrkor. Ja det var magiskt helt enkelt. Det var så bra att det gjorde ont i hjärtat. När han sjöng "Älskad från första stund"grät jag nästan. Men att ha varit borta fyra timmarna ifrån Isabelle kändes, det var som om något fattades mig hela tiden. Knasigt men sant.Det hade gått jättebra hos Magnmac, hon hade inte velat vara själv men det var OK att vara i någons famn. Dessutom hade hon älskat att ligga på skötbordet och prata med Nalle Puh. Det blev ännu en sen kväll men som hade varit så bra.

Igår var vi på föräldraträff, men vi kan nog kalla det för mammagrupp. Vi var sex stycken, Saga Edvin, Rebecka, Tim, Filip och Isabelle. Det var Lena vår sjuksköterska på BVC som höll i gruppen en timma. Sen pratade vi fritt i mer än en timma. Vi tog kort med mobilerna och filmade lite. Det kändes jättebra och vi har bestämt att vi ska träffas på tisdag nästa vecka i Diselverkstaden och fika. Ska bli trevligt.

Tillbaka till idag, som tur var ringde Magnmac och frågade om de kunde få komma på lunch och det är nog tur det för annars hade vi nog inte gjort så mycket idag. Men vi bjöd på potatismos och köttbullar. Och det verkar ju som om Olivia gillar min mat bra. Hon åt ganska mycket. och vi tog en kaffe på det plus Martins goda saffransbullar till. Sen åkte de hem för Olivia var trött och Isabelle med. Men hon sover inte långa stunder utan kanske en halvtimme i taget. Just nu ligger hon i sitt lånade babygym och pratar med åsnan. Hon försöker även träffa grisen med sin hand. Men hamnar den i närheten av munnen fastnar den alltid där en stund. Hon är en nöjd tjej. Jag är så lyckligt lottad som har så fina tjejer.

söndag 9 december 2007

Glöggfest, födelsedagsfest och MUSIKFEST


Igår hade vi en glöggfest, vi tycker att den var väldigt lyckad.Det vi bjöd på förutom glögg var följande:
- Pepparkakor
- Fullkornspepparkakor
- Tunnbröd
- Briecrème
- Ädelost
crème
- Getostbollar med trokade aprikoser, gula russin och fikon i med körvel och timjan runt om.
- Hembakade saffransbullar med vita och svarta russin i.
Tack Martin allt var supergott!!

Vi blandade vänner med våra familjer. Den blev en härlig blandning av alla. Fantastiskt att ha människor som vi tycker så mycket om omkring oss. Att få dem trivas och att lära känna varann är superkul. Få visa upp Isabelle är inte dumt det heller, men en saknades och det var ju Nattis som slet på julgalan igår igen. Är stolt så jag spricker över henne. Idag ska vi på Tomas födelsedagsfest i Kallhäll. Ska bli kul och se ifall det har hänt något sen jag var hos Anna i onsdags. Då fanns det ju varken lampor eller bord. De har ju nyss flyttat in så det är inte så konstigt. De har en jättefin fyra med utsikt över vattnet, de ser till och med sin båtplats ifrån deras fönster.
Sen blir det Peter LeMarc ikväll. Kan nästan inte vänta så mycket längtar jag efter det. Ska berätta allt om det senare i vår blogg.