torsdag 8 maj 2008

8/5 Lämna blod och halva klapp och klang




Fick lämna ännu mer blod idag och missade därför nästan hela klappoklang. Synd men det är ju så fint väder att man ändå inte vill vara inne. Vi träffade Lotta och Saga där. Sen handlade vi på både Konsum och Foodmarket. Apoteket hann vi också med innan vi gick en bit och åkte buss en bit hem. Här hemma har Bella sovit bra och för en gång skull ätit en annan än morotsfavoriten. Det var HIPP:s kyckling ris och grönsaker. Bra där älskade lilla skrutta! Sen kom syrran med barnen och vi fikade lekte och myste i solen på balkongen. Jag måste erkänna att jag är dålig på att ta kort så det finns många fina bilder i mitt huvud som jag önskar att jag hade tagit så att ni hade fått se de. När de sen åkte hem gick Bella och jag med Harry. Vi är nämligen själva ikväll. Både N och M jobbar. Morr!! Fast ändå rätt skönt. Bella åt både gröt och drack lite välling så ikväll tror jag att hon somnade mätt. Desvärre är hon lite förkyld och hostar lite. Själv har jag ätit jordgubbar och mjök till kvällsmat och tittat på So you think you can dance. Som tur är har min favorit inte åkt ut än så än är det värt att titta på. Har fotat hur fint det ser ut ifrån vår balkong ikväll och vem älskar inte blommande körsbärsträd och gröna fina björkar. Har även sett en helikopter landa och flyga iväg ifrån balkongen. De låter mycket och jag hoppas att det inte var något allvarligt. Snart kommer mina älskade hem och då kan man gå och lägga sig lugn och trygg.

7/5 Hemmadag

Åh vad skönt idag har vi varit hemma hela dagen. Vi har städat och fixat hemma, handlat och bara pysslat om oss. Tyvärr har Bella inte varit på sitt mest strålande humör. Men vi har hunnit baka långpannebröd (som jag brände), filbröd (som jag brände) och muffins (som jag brände). Alltså det där med att baka överlämnar jag åt min kära man. Hur som helst så känner jag mig väldigt duktig. M jobbar kväll så det är tjejkväll. Vi åt pitabröd special och Bella var hur go som helst när storasyster kom hem. Dock ville hon inte alls dricka välling, så ikväll var det gröt. Sen pluggade N och jag fixade med tvätten. Sen satt vi båda två som klistrade framför Grey's Anatomy. Vi är fortfarande ganska sålda på det även om N tycker att det är tråkigare än vad jag gör. M kom hem sent men tog H på en kortis och var han så gullig och hjälpte mig att plocka in i gardroberna. Härligt äntligen så var tvätthögen borta. Men det kommer snart en ny så jag behöver inte ropa hej än. Men livet är fantastiskt ju.

6/5 Läkaren och syrran

Idag har jag varit hos läkaren och det kändes bra att ha varit där. Efter det kom syrran och hämtade oss i OC. Syrran köpte en ståbräda till buggan och sen åkte vi till Värmödlandet. Där vi åt mat och sen hämtade hon Olivia. De tog ett blodprov på henne och hon var superduktig. Men tyvärr var det lite jobbigt för mig. För Alice var hemma hos mig och Bella, hon blev faktiskt helt hysterisk. Bella vaknade och blev också ledsen. Som tur var kom M efter bara någon minut. Sen kom N dit för hon hade glömt nyckeln och jag var inte hemma. Hon gick rakt över ormängen i pumps. Tur att hon inte visste att det finns ormar där. Tyvärr känner jag mig inte så bra och ber M hämta oss. Måste ta tablett för huvudet vill inte vara med.
Som tur är min man så snäll att han hämtar oss och ikväll blev det tyvärr köpemat. Inte så god heller, men gick bra. Det blev kinamat och nu kommer det inte att bli det på ett år eller så. Helen och Johan poppade förbi och hämtade deras utemöbler, N och jag är lite osams och hennes skolböcker. Inte så bra men ibland blir det bara så. Den här gången var det dessutom mitt fel. Tur att hon hittade dem till slut och vi blev sams.

5/5 Alice 3 månader och biblioteket



Idag har mammagruppen haft träff på biblioteket. Först gick Linda, Filip, jag och Bella för att hämta våra kort på öppna- Och som vi trodde var inga kort bra. På biblioteket var tjejen som hade informationen inte så bra. Tur att jag älskar biblioteket ändå. Efteråt gick vi och åt lyxlunch på Tre med kök och jag åt en superbt god sallad. Barnen åt också och Bella åt bra men drack otroligt mycket. Gissar att det var drycken från Hipp som hon gillade. Så den tar vi bort annars blir det dyrt. Hon får helt enkelt dricka vanligt gott vatten. Efter det shoppade jag på Apoteket och vi mötter alla upp igen för att ta en Latte på Thaihaket i OC. Sen tog faktiskt Bella och jag bussen hem. Vi han bara hem så kom kusinerna och min syster och myste. Vi satt på balkongen i solen och det var så härligt. På kvällen var vi en mysig liten familj, men storasyster får inte mata med välling. Då är det tyvärr bara jag som får och det är ju lite dumt. Tyvärr är min kropp inte vad den borde vara. Har ont mest hela tiden och nu tycker jag att det räcker. Men jag har tur som har min älskade familj som pysslar om mig.

4/5 Otursdag



Vi kom iväg i tid från småland och vi som trodde att vi skulle komma hem lag om till lunch. Nattis var nämligen hemma och var sjuk och då behöver man ju sin mamma. Men nähä... efter ett litet stopp i Gränna för att köpa kaffe och polkagrisar var vi på väg och mellan Ödeshög och Mjölby gick bilen sönder. Motorn dog helt enkelt och vi fick helt enkelt åka in till kanten och ringa massa samtal. Som tur var sken solen och Lasse kunde komma och hämta oss. Det tog sin lilla tid men det gjorde ingenting för vi satt vi viltstängslet och njöt av solen. Alltså jag, Isabelle och Harry, fast han njöt nog inte. Han blev lite stissig av alltihop. Efter ett tag kom Lasse och vi åkte tillbaka och åt lunch Bella fick med lunch. Och slarviga och lite stressade glömde vi barnstolen. Jag fick nu köra Lasses bil hem, det tog sin lilla tid . Då vi var tvungna att tanka och stanna för Bella var ledsen, samt att det var massa köer. Vi var hemma vid sju istället för ett. Men vi kom ju hem och ingenting hände oss mer än lilla bilen ville visa att hon var sjuk.

3/5 Isabelle 7 mån och härliga härliga vänner




Idag har det varit en skön dag. Vi har kunnat sitta ute i trädgården och jag fotograferade Isabelle i vitsippsbacken. Men hon ville inte le alls då. Sen passade hon på att skratta jättemycket. Lasse & Kerstin tycker att någon skulle fotograferat oss istället då vi var roligare än Bella. Vi åt lammparisare till lunch och uj det var gott. Det är en matintresserad familj jag har gift in mig i. Det är ju kul men jag är inte så duktig på att laga mat själv. Men jag är duktig på att äta.. hi hi. På eftermiddagen åkte vi till 1 klass och det var inte någon bra service där alls. Vill inte rekommendera det även om det är billigt. Vi köpte trots allt lite saker till Selma och August. De fick varsin fjärilshov och en burk med förstoringsglas. Vi åkte till kära gamla "Bonkan". Uj den vägen har man ju kört så många gånger och då var den vägen hem nu är den bara bekant. På ett sett är det skönt att inte bo där mer. Men vad fint det är, det finns många fina minnen i alla fall. De dumma plockar jag inte fram. Vi hälsade på våra härliga vänner och tillika Isabells faddrar. De är så underbara människor och jag trivs så hos dem. De har det mest hemtrevliga och mysiga hus jag vet. Deras barn är gulliga och lite busiga, precis som barn ska va. Vi åt våfflor först och gick sen en sväng och förbi mitt gamla hus. Det blir fint, de som bor där har nog gjort om ganska mycket så man skulle vilja se hur det ser ut nu. Sen åt vi räkor på kvällen och givetvis blev det sent för vi har ju alltid så mycket att prata om. Underbart var det helt enkelt, tänk vad man kan skatta sig lycklig som har det så bra.

2/5 Visingsö och regn


Som rubriken säger var vi på Visingsö och hälsade på svärföräldrarnas vänner som har hus där. Det var jättemysigt vi åt flyttgröt och K:s underbart goda kaka med jordgubbar, äpplen och päron. Isabelle sov jättegott i vagnen ute trots att det regnade hela tiden. Det var ju i och för sig varmt och fint sommarregn så det gick ju alldels utmärkt. Sen åkte vi för att handla och fick åka både till A6 och Maxi innan vi hittade Bellas favoriträtt. HIPP:s potatis, morot och nötkött. Den älskar hon verkligen och jag försöker med andra ganska ofta för hon måste ju lära sig. Ibland går det bra om hon är hungrig och på helt rätt humör. Vi andra fick också god mat som vanligt och gott vin. Men jag är inte så särkilt sugen på vin nu förtiden. Jag ammar ju nästan ingenting längre. Bara två gånger per dag och det har jag gjort i kanske en vecka nu. Men lederna är inte bättre utan faktiskt sämre. MORR!! Annars är livet toppen.

1/5 Först maj

Vi åkte till Småland där vi hälsade på mina svärföräldrar och givetvis har vi ätit god mat bara fått ha det bra. Resan ner gick väldigt bra både hund och barn var hur snälla som helst. Framme så kunde vi inte vara ute som vi hoppats på utan det var trist väder.

30/4 Valborg


Isabelle har idag börjat att dadda. Det är jättekul och hon tycker nog själv att det är roligt för hon håller på mest hela tiden. Vi har hunnit med en liten eld idag och det var i Gustavsberg. Tyvärr var vädret ruttet. Men vi träffade mormor och moster Anna.