fredag 16 maj 2008

16/5 Fredag igen

Idag har vi hunnit massor. Fixat dammsugaren till Linda, gått långpromenad på ca en och halvtimme. Hem ätit och vidare till Gurraberg. Bella har fått fina kläder ifrån både moster och mormor. Av moster fick hon en otroligt söt Molo tröja i rosa med orkidéer på. Och till den kan hon ha den fina rosa korta jeanskjolen som N har köpt till henne. Hon kommer bli supersöt och cool förstås. Av mormor fick hon en tunika i rosa med grönt och lila på, och ett par lila byxor till. Kusinerna hade fått likadana uppsättningar så nu kommer de bli så söta. Hem och när M kom hade jag så ont överallt att han fick ta med sig Isabelle till affären. Han handlade till maten ikväll som är vår berömda "chipslåda". Daniel kom och åt och nu spelar de spel och jag njuter av att M är hemma och vi ska titta lite på tv tillsammans. Det är ju hockey ikväll och jag tror faktiskt att de åker ut men hoppas givetvis på att de vinner. Imorgon finns det en lista på vad för saker som vi ska få gjort. Jag blir nöjd om jag hinner hälften. Sov gott alla och nu hoppas vi på bättre väder. Bilder på kläderna kommer en annan dag. Och ja, jag vet.... bilder från dopet kommer snart.

15/5 Åhhh gravida är så fina

Idag blev det nästan inte alls som jag hade tänkt mig. Vi skulle gått på klapp och klang och sen åkt till Ikea med Linda och Tuva men jag mådde inte alls bra. Därför stannade vi hemma och vilade upp oss laddade för eftermiddagen. Då vi åkte in till stan för att träffa S.... och hon är så fin. Gravid och med världens finaste lilla mage. Vi möttes vid slussen och där träffade vi även M som tog Bella med sig hem. Jag fick alltså en kväll på stan själv. Mysigt! Vi gick runt på söder för att hitta en bra restaurang och hamnade till slut på Pappa Grappa. Maten var ok och sällskapet var fantastiskt Vi har alltid lika mycket att prata om. Där hemma hade det gått så där, Bella har nämligen haft ont i magen hela dagen. Till slut hade hon i alla fall somnat i M:s famn. Så den här kvällen såg jag vem som gick vidare.... och som tur min favorit är fortfarande kvar i So you think you can dance. Sen läste jag lite som jag alltid gör innan jag går och lägger mig. Skönt att komma lite till ro så.

onsdag 14 maj 2008

14/5 Isabelle kan krypa, typ!


Idag har vi både hunnit massor och inte gjort ett dugg. Först rehab, fixat till skenan och den har jag bestämt mig för att inte tycka om så det så. Sen kom jag på att vi skulle varit hos Lena i morse så vi åkte till öppna mottagningen och vägde och mätte lilla skuttan. Som nu är 68 cm lång och väger 7870 gram, hon går inte upp så mycket så nu blir det smör.... Åh kläderna har N hämtat ut på posten. En del var för stora HURRA, andra ska skickas tillbaka för att det helt enkelt inte var så bra. Sen efter det har Bella och jag bara tagit det lugnt. Det regnar för ovanlighetens skull, tänk i söndags var det supervarmt i måndags kallt och nu regn.... morr. Jag älskar solen så kom fram igen är du snäll. Sen kommer vi till det roliga att när Isabelle och jag lekte på golvet idag märkte jag att hon kan hasa sig fram om hon bara får en liten "morot"v som i hennes fall är mobilen, telefonen eller fjärrkontrollen. Varför är sådana saker så roliga för små barn. Är det för att de ser att vi använder de och för att det är förbjudet. Hur som helst så är det så kul att hon kan typ krypa. N har jobbat ikväll så M och jag har passat på att äta fisk. Kolja blev det idag, gott men jag tycker verkligen inte om fiskben. Sen blev det lite hockey och givet vis Grey's. Imrgon blir det kanske något skoj vad vet jag. Tyvärr säger vädervetarna att det inte ska bli sol..... men jag vill. Snart kommer den tillbaks hoppas jag. Tills dess får jag mysa med mina solstrålar här hemma.

13/5 Tisdag igen







Idag har vi varit i Gurraberg och träffat kusinerna. Det är alltid lika trevligt, fast idag när syrran skulle hämta lilla O på dagis blev det lite knas. Man kan lugnt säga att det skreks en hel del. När syrran åkte var allt lugnt. Bella sov i urban jungeln och Alice i soffan bredvid mig. Men lilla A ville inte sova så länge och vi pratade en liten stund tills hon nog kom på att mamma inte var i närheten. Och då skrek hon och ja.... man kan lugnt säga att hon har röstresurser den lilla donnan. Hon skriker så stark, Bella vaknade och blev rädd. Det slutade med att jag ett tag fick sitta på golvet med båda i famnen och hyssa och vagga. För en stund var det faktiskt tyst, men sen satte sirenen igång igen. Och dumt nog hade M inte med sig mobilen.... men allt går ju om man vill så jag lyckades få Bella att tänka på annat genom att äta lite rån och sen fick jag vagga och hyssa lilla A tills M kom. Sen gick vi och handlade, bytte barn gjorde vi. Olivia åkte med mig och hon tyckte det var jättekul. Bella orkade halva handlingen sen ville hon vara hos mig. Hon är trött och somnade först när vi gick tillbaka. M och jag fixade en liten hemlighet och sen åkte vi hem. Hemma kom M bara hem och åt och gick på årstämma i brf. N kom sent och gick med H. Sen åt hon och pluggade bra. Dålig med kameran igen..... morr. Här kommer fina bilder på alla barnen.

12/5 Förkylda igen


Bella och jag är förkylda igen därför blev det inte öppna förskolan idag. Istället tvättade vi och fick äta lunch med M som jobbade halvdag och åkte sen för att hämta Sophie (vår kära bil allstå som nu är klar och frisk). Efter lunchen gick vi på promenad med Linda och Filip. Vi gick till OC och tillbaka, vi hann givetvis med apoteket och lindex. Hemma lekte vi och plockade i ordning. Skönt att det äntligen blir lite snyggt här hemma. Har varit slarvig med tvätten och annat. N sov hos Emy och M och jag åt pizza när han kom hem efter han hade varit hos veterinären med Harry. Mysig hemmakväll helt enkelt. Så nu har vi både hel bil och en godkänd hund. Bra va ! Och eftersom jag är slarvig med kameran får ni här en fin bild på Bella som N har tagit för ett tag sen.

måndag 12 maj 2008

11/5 Södermanland drar i mig



Idag har vi varit i Sörmland, och mer exakt i Julita för att titta på sommarhus. Det var helt fantastisk och det finns hur mycket som helst att göra men ändå bara att flytta in och leva sommar liv som M säger. Jag kan se mig själv där och även Bella som springer i gräset. Ja, ja drömma får man ju göra i alla fall. Efter vi hade tittat på husen så åkte vi till Julita värdshus och åt lunch. Det var så fint, det var en underbar matsal som var så ljus och gav en lugn. M åt dilamm och jag åt sallad med päron och valnötter. Gott så gott, även Bella skötte sig nästan helt perfekt.Det var bara det att mitt under vår middag var det dags för henne att gå på toa. Faktum var att ingen av oss var sugen på att springa ifrån maten så hon fick faktiskt skita ner en blöja. Hon ser för rolig ut och innan kaffet bytte jag på golvet på toan, för det fanns inte något skötbord. Det var nog det dåliga med det stället. Det andra var hur fint som helst. Vi åkte därifrån och Södermanland är verkligen så vackert att det nästan gör ont. Tyvärr hade jag glömt kameran hemma så ni kan inte få se några kort alls, men jag har många i mitt huvud. Hemma sen grillade vi på kvällen med N som hade pluggat och solat hela dagen. Tyvärr var Bella och jag inte riktigt överrens för hon somnade inte förräns vid halv tio ikväll heller, så jag fuskade lite. Hon fick snutta lite, men sen ska de inte bli mer amning alls. Efter det sufade jag och hittade ett superfint hus i Mariefred. Ett nybyggt dessutom, det är bara så att det drar. Förr eller senare tror jag att jag kommer bo där. Eller jag hoppas det men det måste nog vara så att minst en av oss måste jobba där i närheten. Hur som helst drömmer kostar ingenting men de är superhärliga. Ha en ny och superbra vecka.

10/5 Utedag





Har ammat min sista gång idag. Imorse så var det sista gången som jag ammade Isabelle helt, känns både väligt skönt och lite sorgligt. Idag har vi inte gjort mycket nytta alls. Vi har hängt med M&M ideras härliga trädgård som bara blir snyggare och snyggare för varje gång vi ser den. Vi lekte med barnen och fikade, njöt av solen för fullt. På eftermiddagen handlade jag igen.... börjar bli bra på det nu. Men tycker att min man sköter det mycket bättre än jag. Jag är bättre på att handla kläder. Sen kom mamma upp och hälsade på, hon stannade till och med på grill på kvällen. Bella vill inte riktigt sova och har faktiskt krånglat lite den här veckan. Det är inte så kul, men jag antar att det är för att hon är förkyld. Eller så är det tänder på gång igen. Hon somnade inte förrän vid halv tio idag och då tyckte vi att det var dags efter en heldag på Värmdö att åka hem. N jobbade och henne hämtade vi vid halv två. Till dess så letade jag på sommarhus. Uj, vad jag är sugen. Har hittat ett riktig fint i Julita. Jag hoppas vi kan åka och titta på det imorgon.

9/5 Hann så mycket idag




Har hunnit hur mycket som helt, först till rehab fick en fin skena till handen.... morr! Den är inte alls snygg. Men det blir nog bra när det inte gör ont i handen. Vi åkte buss dit och vidare sen till Maxi där skruttan och jag handlar. Sen tar vi bussen hem. På eftermiddagen hinner vi baka både bröd och en kladdkaka till ikväll. Därimellan hann vi både sola på balkongen och plocka lite. Sen kom Buschen & Donnan, vi grillade och hade musiktävling. Nattis var också hemma för en gång skull och en trevligare kväll en så kan man inte få.