torsdag 3 januari 2008

3/1 Födelsedag och sprutor



Uj, idag fyller min lillasyster 25 år.... hon är inte liten längre som hon själv sa. Grattis från oss alla till dig.

Loppan fyller också idag, fast fina 3 månader. Det firade vi med lite sprutor. Tur att pappa var med på BVC idag. Hade jag varit där själv med lillan så hade jag nog lipat jättemycket. Nu räckte det med att blunda för att inte se sprutorna. Sen höll jag allt vad jag kunde om lillan och försöka trösta så gott det gick. Hon var faktiskt jätteduktig och grät bara under sticken. Så fort jag tröstade henne så lugnade hon sig och när hon fått lite tröstmat var hon nästan OK. Hon har sovit nästan hela dagen och ikväll fick hon faktiskt en alvedon för hon måste haft ont. Hon gnällde och gnydde mest hela tiden.

Det har snöat och nu ligger det i alla fall någon cm vit snö på backen. Det har varit en ok dag. Jag har sett en hel film utan avbrott. Den hette Lucky You och får 3 av mig. Nu är det dags att kryp till kojs och jag har nyss pussat stora tjejen hejdå. Hon ska bo hos sin pappa några dagar..... det är redan tomt trots att hon gick för 10 sekunder sen. Love you Skruttan!

onsdag 2 januari 2008

2/1 Grå dag men 13 veckor gammal tjej

Idag ha vi inte gjort mycket alls. Kom inte ens utanför dörren. Det snöar små små flingor och det är supergrått och tråkigt. Åhhh jag längtar efter solen mycket just idag, undrar om den tänker komma snart ?

Isabelle är idag 13 veckor och det är helt otroligt svårt att fatta att hon är hos oss nu den lilla underbara människan. Just nu sitter hon i sin pappas knä och myser, samt försöker äta upp sina händer. Hon tittar på dem och försöker få in hela handen i munnen. Det låter mycket om henne.... hi hi. Den stora tjejen tar med sig sin hund ut och gör honom glad.

Imorgon ska Loppan få sin första vaccination och jag bävar lite. Tur att hennes pappa kan följa med just imorgon. Det blir nog inte så mycket gjort imorgon heller, håller på att förbereda lite inför dopet som vi nu har bestämt datum för.

tisdag 1 januari 2008

1/1 Nytt år






Nytt år med många spännande händelser fram över. Det är många som fyller och och andra högtider som ska firas detta året. Ska även bli så kul att få se Isabelle och hennes kusiner växa och bli lite större.

Vi har försökt att ta ett familjeporträtt hemma igår på årets sista dag. Det blev ganska bra. Tack Emy för att du hjälpte till. Igår firade vi in det nya året hos Isabelles kusin och det var en härlig småbarnskväll med ganska få vid matbordet och äta i skift. Men det gjorde ingenting, Martin du hade som vanligt lagat fantastisk mat och släkt och vänner är härligt att ha omkring sig. Lilla Loppan sover vid 12 slaget i sin nya fina pjamas och det är inte svårt att göra det som står på pyjjen (som Mac hade sagt) det står nämligen LOVE ME, vet inte om det syns så tydligt på bilden.

Nattis firade med Jenny och Daniel. Liten fest hann hon nog också med någonstans i Bagis.... men vi hördes på telefon strax efter 12 slaget. Hunden Harry klarade ganska bra tack vare en bra isolerad tvättstuga. Mycket fina fyrverkerier såg vi men jag kan inte låta blir att tänka på att så många barn/hundar som blir rädda plus att det är miljöbov. Hoppas på att nästa år så tänker sig nogon mer svensk för innan de köper raketer.

Idag snöar det men är inte så kallt. Blir nog en innedag och som tradition kanske det blir Ivanhoe.

Lillan gillar att ligga i sitt fina nya babygym som hon fått av farmor och farfar i julklapp. Det är mumintrollen som hon pratar med. Hon är så go och igår var inget undantag. Hon sover äter är vaken och skrattar då för det mesta, inte högt än men det är nog inte långt borta. Hon gillar att stå upp och har även fått lite kläm på att om man viftar på händerna kan det hända att mumintrollet rör sig. Idag har hon även gråtit sina första tårar när jag försökte göra rent lillans näsan. Lillan har numera fått ett smeknamn som hennes pappa har gett henne och det är Loppan. Nattis tycker inte om det och jag tycker nog att hon är en liten loppa så det passar bra.

Nattis skämmer bort sin syster.



Den här röda koftan hittade hon på Topshop baby och är den inte fantastisk.
Tack Nattis, du är bäst !!

Mat och spel



Näst sista dagen på året blev det spel, Nattis hade köpt Arn spelet till mamma i julklapp och eftersom mamma älskar att vinna så var det givet att vi skulle spela efter middagen. På kvällen sen tog jag en god, god cider som jag nog har förtjänt