fredag 7 december 2007

Saffransdoft och babyrytmik


Babyrytmik i Sickla med Pernilla som ledare. Martin var med och han var enda pappan idag. Pernilla tycker att han sjunger så bra att de vill ha med honom i gospelkören. Men Martin sa att han har gjort det och att det räckte då. Hur som helst är det alltid lika kul att se att barnen som lyssnar och tittar. De att det är roligt. Vi sjöng lite julsånger idag och det är mysigt, jag ryser när man sjunger luciasången. Efter det shoppade vi inför glöggfesten, och även födelsedagspresenter till Johan och Tomas. Destigntogert är fantastiskt säger jag bara!

Här hemma luktar det supergott av saffran i hela lägenheten. Martin bakar saffransskorpor till imorgon och jag håller på med pyssel till julkorten som snart är färdiga. Lite mer lim och korten på Isabelle. Som vi hoppas på att de kommer i brevlådan på måndag, sen skade bara skickas iväg. Adresser och frimärken och har vi gjort fina julkort i år.

Ikväll blir det Idolfinal och jag hoppas på Amanda, fast jag inte tycker att hon sjunger bäst. Min idol Daniel som sjöng bäst har ju redan åkt ut, man är ju patriot mot smålänningarna. Så jag hoppas på en spännande final som ett startskott för helgen.

För det är ju ärligt med helg!

onsdag 5 december 2007

Lyxlunch och BVC


Idag har vi varit och vägt Isabelle hos BVC-tanten Lena. Hon är hur snäll och gullig som helst och Isabelle älskar mobilen över skötbordet. Hon låg på mage på skötbordet och tyckte att det var kul att titta på mobilen i spegeln.

Hon vägde idag 5420 gram och är 58 cm lång. Mamma blir solt över att hon växer och fast hon blir större, är hon ju min lilla kicka.

Efter det lunchade vi med Helen och lillan somnade med snuttefilten över ansikten. Kan det bli en vana skulle vi bli glada. Efter skagen sandwich och mycket bra mysprat och skvaller lämnade vi böcker på bibliotektet och gav och ut på nya äventyr. Vi bilade iväg till andra sidan stan, mot Norge bar det iväg, vi hamnade i Kallhäll där min mista lillasyster har flyttat in i deras nyproducerad lägenhet. Fint läge, stor och fin var den. Kommer bli hur fin som helst när alla nya möbler och saker är på plats. Isabelle gillade att ligga och titta efter lampor på golvet. Hon låg där på ett täcke, som hade mitt gamla tonårspåslakan med Gustav och Ådi på sig. Vi fikade men syster och sen åkte vi hem och hamnade i bilköer. Tråkigt det där med köer i Stockholm, men har man valt att bo här uppe är det något man får leva med.

Väl hemma sen åt vi Martins köttfärspaj och hamnade framför Roomservice och Lelias Jul. Åh vad vi längtar efter att Anna H ska komma hit och baka julgodis när vi såg det programmet. Tycker ju riktigt mycket om jul i år. Ska inte fastna i köphysterin utan baka och pyssla i stället. Det är väl det, familj och vänner som myset med julen kommer ifrån. Vi ser fram emot glöggfesten på lördag som vi hoppas blir en av våra nya traditioner.

Förresten stöd Röda Korset och köp en kram för de ensamma Det ska jag göra i alla fall. KRAM KRAM

måndag 3 december 2007

2 månader idag



Idag är det exat två månader sen som vår Prinsessa av Oktober föddes. Hon föddes den vackraste septemberdag man kan tänka sig. Himlen var underbart blå och solen strålade superskönt. Prinsessan heter Agnes Isabelle och har lite lite hår och vägde 3540 gram och var 48 cm lång. Hon kom till oss med väldig fart, strax under två timmar. Hon är givetvis vårt hjärtegryn. Hon har redan många många smeknamn. Vi som ger henne det är jag mamma Kicki som skriver, min älskade man Martin (stolt pappa )och min dotter
Nathalie (Nattis, stolt storasyster). Vi har även en busig hund som heter Harry. Hon kallas för prinsessa av oktober på grund av den här fantastiska låttexten (kommer längst ner) av Peter LeMarc vår husgud.

Idag väger hon nog över 5 kilo och är över 55 cm lång. Isabelle och jag har firat dagen med att julhandla på Forum Nacka. Vi åt lunch med Isabelles kusin Olivia och hennes mamma Magda (min lillasyster) och pappa Marcus. Isabelle njöt i vagnen hela tiden. Vaknade bara en kort stund och somnade sedan om utan att gnälla nästan någonting. Räcker med att gunga lite på vagnen så somnar hon om. Vi har hittat julklapp till min mamma och även köpt material till tackkort/julkort som vi ska försöka få iväg i god tid. Idag är det förfärligt väder i Stockholm, kanske hela Sverige. Det är 5 + grader och det regnar. Inte mycket till adventsväder men man kan ju alltid hoppas på att snön kanske kommer till jul. Även om jag inte gillar snö, men just nu känns allt bättre än regn och gråmulet. Martin ska på styrelsemöte ikväll och Nattis ska till sin kompis Daniel, på födelsedagsmiddag. Daniel blir 18 år idag och honom önskar vi ett stort GRATTIS!

Jag och Isabelle ska njuta i soffan med julmust och pepparkakor.


ÄLSKAD FRÅN FÖRSTA STUND

Alldeles nyss
Prinsessa av september (OKTOBER)
Bar jag dej i min famn
Genom spruckna nätter med varsamma händer
Viskade jag ditt vackraste namn
Jag ville fylla dej med drömmar
Måla en himmel så blå
Jag ville ha dej att tro att allt du önskar kan du få

Om det ändå hade räckt med bara min kärlek till dej
Den är större än du tror
Större än kärleken själv
För när du steg ner på denna jorderund
Var du älskad från första stund
Älskad från första stund

Det gör mej så ont
Prinsessa av september (OKTOBER)
Att möta din skräckslagna blick
Se dej famnad av en sorg som bara du känner
Och glida iväg från det lugn som är ditt
Är det jag som har lärt dej att måla dina orosmoln?
Har jag kramat dej för hårt, säg nåt så jag kan förstå

Om det ändå hade räckt med bara min kärlek till dej...

Jag säger ditt namn
Prinsessa av september (OKTOBER)
Du stänger din dörr igen
Det kommer en dag då himlen återvänder
Men du kan inte se den än
Och fast min oro för dej är nånting jag inte rår på
Måste jag släppa din hand och se dej villande gå

Om det ändå hade räckt med bara min kärlek till dej...