lördag 22 december 2007

Ny frisyr och letandet efter den ultimata granen


Jag var hos frisören och det var underbart. Hon var duktig men kunde kanske varit lite noggrannare. Hur som helst fönade hon ut det, jag har rakt hår idag! Imorgon återstår att se hur det ser ut och om jag kan få det lockigt igen eller om jag nu måste göra det rakt hela tiden.... det kommer att ta tid på morgonen....

Nattis klippte sig med men blev som vanligt inte helt nöjd. Och det var inte jämt så hon får kontakta dem imrogon för att rätta till det. Nattis och jag shoppade julklapp till mormor och till Lillan. Det blir superduperbra ju.... Sen åkte vi en kortis till Forum. Där vi åte burgare... slarvigt jag vet! Och efter det fick jag veta att jag såg ut som en 17 åring av en försäljare. Han tog i så han sprack.... hi hi Nattis sa att det är ju jag som är sjutton år och det här är min mamma och hennes kommentar var i alla fall roligast. - Han var ju snygg och han stötte på min mamma.

Sen åkte vi för att hitta gran, det vid kondiset hade bara 3 granar kvar. Vi åkte till nästa ställe som var stängt, morr... då åkte vi till Brisak och där hittar vi en gran men den är för stor. Nattis och jag vill vidare medans Martin vill att vi ska välja just den granen utan att titta på fler. Nattis och jag får som vi vill (givetvis)och till en mack.... fanns en fin gran men lite beskuren och för dyr. Plantagen och vid Coop fanns inget alls. Det blev Maxi, Nattis och jag valde ut en gran helt själva så vad Martin säger om den, det återstår att se imorgon Vi har ätit en fantastisk kvällsmat.... vem gillar inte inbakad fläskfilé.... och lite lite rödvin. Så lite att det knappt täckte botten, men gott var det. Ikväll har vi försökt se Shrek 3 men dvdn var skadad. Vi såg istället filmen På smällen, Martin som trodde att han inte skulle gilla den skrattade mest i alla fall. Ska bli skönt att sova nu

fredag 21 december 2007

Dagens bild på Isabelle


Bilden är tagen mitt på dagen då hon satt och tittade på pappa när han bakade. Hon sitter i sin lånade babysitter och solen lyser utanför fönstret och jag tror att hon är väldigt nöjd.

Ännu mera shopping och goa goa vänner

Idag har vi fajtats med andra julklappsjägare. Vi hittade det vi skulle trots lite ändrade planer... hi hi. Vi åt i saluhallen oc fick tyvärr vänta i mer än 20 minuter. Så när vi väl fick maten kastade vi i oss den, men gott var det. Isabelle fick ligga i sin vagn hela tiden med filten över vagnen så att förhoppningsvis kom inte allt för många baciller ner och kan smitta henne med alla möjliga saker. Det vi mest vill undvika är ju RS-viruset som härjar i Stockholm. Hon är nog lite förkyld som det är. Efter shopping kom Buschen och Donnan och ååååhhh vad roligt att just ni kom i kväll. Vi fick fina julklappar och det var så mysigt. Vi skålade för stjärnan och givetvis för 2008. Vi ses nästa år helt enkelt. *Ler*

Ikväll så har Isabelle ätit lite dåligt och förresten hela dagen, hon har nog ont i halsen. Hon har nämligen aldrig tackat nej till mat i flaska innan. Vi hoppas att det är hennes förkylning och inget annat som fattas henne. Hon har ikväll för första gången gnuggat sig i ögat för hon var trött. Det var så gulligt så. Hon är ju givetvis väldens bästa lilla tjej. Den stora jobbar på Julgalan för sista gången hoppas jag. Blir väl jag som får hämta henne sent ikväll, gör inget egentligen. Då vet jag ju i alla fall att hon kommer hem säkert. Imorgon blir det städ och jag ska klippa mig JIPPI! Få väl lägga in en före och efterbild, kanske?


Kusinmys och shopping


Igår var vi hos Marcus och Olivia nästan hela dagen. Vi åt mat och lekte, trots att solen sken gick vi inte ut. Var kanske bra det för jag har fortfarande lite ont i halsen. Olivia är så bra på att äta själv nu och hon gillar att rita. Hon kunde ha fleeceoverallen som jag köpte till Isabelle. Ska lägga upp bild på den snart, när vi köpte den så hämtade vi också en pyjamas som vi hade köpt på nätet men som man hämtar i butik. Grymt smidigt faktiskt!! Få lägga upp en bild på den med. När vi skulle åka hem märkte jag att jag inte låst bilen....slarvmajja. Förra gången hade jag ju till och med lämnat bilen med nyckeln i. Hur knäpp får man va.... kan ju inte skylla på amningshjärna till försäkringsbolaget om det skulle hända något. Skärpning Kicki! Sen åkte Helen och jag till stan, första gången jag var inne i själva stan och shoppar sen Isabelle föddes.... och OJ vad mycket folk. Kan man bli folkskygg på två månader? Nej klart man inte blir men det var jobbigt i julruschen. Samtidigt var det lyxigt att få gå på stan utan barnvagn och bara vara Kicki för en stund. Hittade julklapparna som jag letat efter och sen åkte vi till en barnaffär i Nacka och där var det kändisspotting. Fast ingen kul utan bara Runar och Amadeus. Helen sa att han ser ut som Dag Finn och det är faktiskt lite sant. Sen körde jag hem Helen och när jag kom hem fick jag god mat och gav nog god mat till Isabelle. Nattis hade varit på stan med sin pappa, hennes batteri hade tagit slut så hon fick stå ute i kylan en stund och vänta innan jag mitt pucko kom på att vi skulle låsa upp för henne. Mellan 5-10 minuter fick stackaren vänta i minusgrader. Men även denna dag sken solen. Fantastiskt att nästan en hel vecka har solen lyst över Stockholm.

onsdag 19 december 2007

Isabelle älskar sina händer

Lyxlunch igen och tösen växer



Dagen börjar med att vi får mycket gjort för vi hoppas på att få träffa Olivia och Magda. Så tack för att ni fick oss på fötter. Vi hann dammsuga och bädda, det gjorde också att vi gick till BVC. Vi gick i bra fart och då tog det exakt 25 minuter. Vi kände oss så duktiga så, på BVC var det fullt med barnvagnar. Men vi hittade en plats och inne hos Lena vägdes och mättet Isabelle igen. Hon har växt till 5790 gram och 59,5 cm lång. Hon tycker att det är så kul hos Lena med den fina mobilen. Givetvis så skulle hon kissa precis när vi tog av henne blöjan, som tur var kom inget på kläderna. Hon hade ju de fina nya kläderna hon hade fått utav Anna & Elliot plus de fina ughisarna (vet inte hur det stavas alls sorry) Ni får se bilden hemifrån i babysittern. Vi åt på samma ställe som vanligt Helen och jag. Det är lyxigt, men idag var lillan inte helt på humör. Vi gick till Lindex istället för att kolla på kläder.... åhhh nu har jag sett världens finaste fleescoverall. Den är rosa med vita moln på och fodret är brunt. Har hängt undan den till imorgon, då får vi se vad som händer, om min plånbok säger ja eller nej. Vi sa hejdå till Helen efter det och gick hela vägen hem igen. Så vår friska luft har vi fått, även lite motion. Men det viktigaste av allt dagsljus med solsken. Åhhh det är fantastiskt att solen kan få en att må så otroligt bra. Gött i alla fall! Här hemma har det sen druckits honungste så att rösten är på väg tillbaka. Sen hann vi också få med solnedgången 14:40 på bild så att ni tror mig på att solen har varit här idag. Vi hoppas på att träffa kusin Oliven ikväll.

Tappat rösten och solen är toppen


Igår tappade jag rösten. Helt hopplöst, nu inser jag hur mycket jag tycker om att prata. Lillan och jag spenderade en hel dag inne, trots att solen var framme hela kort fina dagen. Vi märkte nämligen att solen går ner 14:40.Det vi gjorde då var att leka på golvet och Isabelle får kämpa på mage lite och öva upp sin lilla fina nacke. Hon blev ganska trött på mig när jag inte pratade med henne. Hon älskar när man pratar och sjunger med henne. Men när hon sov hann jag en hel del här hemma. Man vill ju ha lite julstädat, har ju inte råd att ta hem Ewelyn på Hemfrid direkt. När Martin och Nattis kom hem fick de sjunga och prata med Isabelle. Då blev hon nöjd, vi åt pannkakor och sen blev det som vanligt en lung kväll. Lillan har nu somnat ganska tidigt ett par kvällar, det är ju både dumt och bra. Fördelen är ju att man kommer i säng i tid själv. Nackdelen är att man går upp vid ca 2 varje natt och det är då man sover som bäst. Som tur är är det ju bara en gång och sen går vi upp vid ca 7.

måndag 17 december 2007

Solen sken idag!!



Måndag och solen skiner, det har inte varit vanligt den här hösten/vintern. Men vem vet det kanske blir vanligare och vanligare. Det vänder ju som tur är snart, snart går vi mot ljusare tider igen. Åhh vad skönt det ska bli. Idag har jag och Isabelle åkt bil till Mölnvik där inget utav det vi skulle köpa fanns. Istället hittade vi en söt body till Olivia och pistagelängd åt Marcus. Vi åkte till dem med våra nyinhandlade saker och eftersom vädret var så bra, gick vi ut en sväng och Olivia fick gunga lite. Sen tog vi en kort promenad i området och fick dagsljus och frisk luft. Det var kall kanske -5 grader. Men det finns ju inga dåliga väder så det var bara att bulsa på sig dunjackan. Efter det fika och lek hos Mac och Olivia. Oliva gillar helt klart mössor och Isabelles vagn väldigt mycket. Hemma ikväll blev det tacos och tvmys. Jag är fortfarande förkyld och hoppar över fika imorgon med föräldragruppen. Vi ska nog ta oss till BVC för att väga och mäta Isabelle imorgon.

Gröt är gott!


Hemmakokt risgrynsgröt vad kan bli än det i juletider, tomten håller nog med mig i alla fall!

Julgodis och buskille




Söndagen fixade vi lite hemma innan Anna och Elliot kom. Martin handlade och jag fixade till soffklädseln som nu äntligen är tvättadl. Hann tyvärr inte stryka.... och det är lite jobbigt. När Anna och Elliot kom gick det bra. Han var inte alls lika rädd för Harry idag som förra gången. Han visade sina filmer som han hade med sig och allt gick bra. Fast han blev lite blyg för Nattis, det var konstigt för nästan alla småbarn brukar älska att busa med henne.

Anna kokade knäck och julkola och jag lekte med Elliot lite. Isabelle sov nästan hela tiden de var här. Hon fick en ny outfit av Elliot och Anna. Kolla på bilden får ni se. Vi åt mat och sen slog vi in kolan och jag tror att du Elliot har rekordet i att äta upp fler än man slår in. Elliot är den härligaste lilla buskille vi känner. Du är helt enkelt för go!

Julbord och Isabelle sov i vagnen.


Då var man full med julmat igen, Restaurang Glashuset var bra men inte riktigt lika bra som förra året. Det var trevligt och mysigt med familjen, våra döttrar skötte sig exemplariskt. Det var helt enkelt lyckat och tack mamma du som bjöd på det hela. Nattis var med tills hon började jobba, jag skjutsade henne och sen hämtade jag vår hund och hem en sväng till mamma. Olivia kollade på Barbapappa på gamla videoband som mamma har sparat och tack vara lillasyster Anna hittade vi rätt. Anna man ska inte komma ihåg vad det är på barnprogramsvideoband sen 15 år tillbaka..... hi hi hi.

Hur som helst en lyckad dag och nu har vi nog rett ut vem som ska göra vad till julafton med.