måndag 16 juni 2008

17/6 Äntligen bättre

Idag blev det en halv dag med mammagruppen. Vi hamnade på Koloni i Saltsjö-Duvnäs och det var supermysigt som alltid med de goa ungarna. Bellas nya tand i överkäken som jag upptäckte igår syns nu riktigt bra. Uj, hon är verkligen tidig med allt. Men hon får gärna lugna ner sig. Det har regnat mycket här idag och åskat så att Harry var helt stissig när jag kom hem. Idag var det också Bellas tur att bli dålig i magen. Nu när jag äntligen är frisk, skönt att krafterna börjar komma tillbaka. När M kom hem gick vi alla på promenad i solen och det behövdes ingen jacka. Skönt, jag hoppas på bättre väder till midsommar. Ikväll blir det äntligen äntligen ARN, som jag har längtat och tänk att jag inte kom iväg och såg den på bio. Skäms på mig! Men idag blir det mysigt med svampmacka och en cider. Ska berätta vad jag sätter för betyg senare.

16/6 Bättringsvägen är lång

Har idag försökt med blåbärsoppa och vitt bröd för att bli bra. Jag orkade knappt gå till affären för att köpa mer soppa. När jag kom hem var jag alldeles darrig. Som tur var kom syster och Bellas kusiner så hon fick leka lite och tack för hjälpen med Harry. Nu vill jag inget annat än att bli frisk så att jag orkar saker igen. M jobbade sent men när han kom kändes allt mycket bättre. Det är verkligen skönt att ha en otroligt fin och snäll man.
Jag är lyckligt lottad med hela min fina familj.

15/6 Fortfarande sega

Idag har vi inte grjort någonting mer än försökt ta hand om hund och barn. Bella har varit jätteduktig och är kanske inte helt frisk hon heller. Hon kämpar i alla fall med att gå längs vårt soffbord och att försöka ta sig åt det håll hon vill i gåstolen. Det har varit ganska soligt idag men inte så varmt. Man får stå ut, N du har det bättre än oss hur som helst.
Vi saknar dig bara så att du vet.

14/6 5 år idag

Så här var det för fem år sen. Hur det var idag kommer nedanför denna berättelsen.

07:30. Då vaknade jag av mig själv. Gick upp och duschade länge och njöt av det varma vattnet länge. Sen plockade jag lite bland alla grejer. Gav min blivande man (numera bara man) en liten present. Han fick deo till sin parfym och fina kalsonger och strumpor. Vår tärna (min älskade dotter) kom tillsamans med våra bästa vänner Johan och Helen och vi åt frukost tillsammans på hotellet. Sen gick vi upp på rummet för att fixa till oss. Jag band min egen brudbukett, dotterns och min käras knapphålsbukett. Min bukett var stora kallor,liljekonvalj, en halv lime och lite texasgräs. (Jag hoppas kunna visa lita bilder så småning om.) Dotterns bukett var bara små vit/gröna kallor. Min älskade hade en liten vit/grön kalla och lite liljekonvalj. Sen kom den stora frågan skulle klänningen vara klar. I alla fall åkte Martin och Johan iväg för att hämta klänningen nere vi St: Eriksplan. Då fortstatte jag med min sminkning och fixade mig i håret. Min tiara, min vackra tiara kom på plats. Och mitt fina halsband dom jag har designat själv. Då kommer de tillbaka med klänningen och stämningen blev lite tryckt. Men den passade perfekt och jag kände mig så fin. M och J åkte ner och väntade i lobbyn tillsammans med vår fotograf som hade kommit. När sen jag och älskade N min tärna och kära Helen kom ner i lobbyn, där amerikaner hyllade mig. (Jag kände mig som en drottning.) De överöste mig med "beautiful" och "gorgeous". Det var häftigt. Därefeter bar det iväg till Fåfängan (Där vi blev ihop och förlovade oss.) Där fotades vi och vigdes borgerligt. Det var en fantastisk cermoni med bara oss, min dotter, våra vittnen Helen och Johan och vår fotograf Gustav. Vår vigselförättare hade uppfattat oss helt rätt. Vi älskar Stockholm och hade med det i cermonin. Därefter lite mer kort och sen åt vi lite och jag satt i solen och bara latade mig.
Efter det åkte vi till Solna för att hämta vår bli som vi hyrde av en supertrevlig kille. Det var en padda (alltså en citroën ds år -69 blå) Sen bar det iväg till Ekotemplet. Där vi satt i bilen en stund. Det var skönt men samtigt han man bli lite nervös. (Det hade jag inte varit förrän då. Dottern däremot blev så nervös att hon nästan inte ville läsa sin dikt.) När vi så åkte fram och när jag klev ur bilen var jag riktigt nervös. Skulle jag få fram JA och skulle jag utan att darra läsa mitt löfte till min kära. Men när jag kom fram till vår vigselförättare i Ekotemplet var det ett lugn som spred sig. Jag lyssnade på min svåger Stefan som sjöng "What a wonderful world". Hans fru Pernilla spelade cello och en kär gammal vän från Småland spelade violin. Efter det sjön vi "Till man och kvinna", som är samma sak som I denna ljuva sommartid fast med annan text. Sen läste dottern vad vi kallade " Du är det enda". Vill tacka M. Broberg för att du översatte denna Billy Joe text. Den är fantastisk. Efter det sjöng min äskade lillasyster Magdalena "Säg det igen" av Lisa Nilsson, hennes sambo Marcus kompade henne på gitarr. Efter det var vigselakten, som Staffan höll perfekt. Vi fick säga JA och läsa våra löften till varann. Och givetvis kyssas. Därefter sjöng Pernilla & Stefan igen "Gå ingenstan utan mig" av Peter LeMarc. Även nu kompade Marcus på gitarr. Efer det klev min älskad man fram. Han spelade gitarr och sjung "Jag samlar på dig" av Wille Crafoord. Det hela avslutas med att vår vän Staffan som har vigt oss spelar på gitarr och sjunger "Stolt" av Peter LeMarc. När han nästan har spelat färdigt låten vänder vi oss om. För att bli fotograferande. När jag vänder mig om och ska fixa släpet lite tappar jag skon. den hamnar till på köpet upp ochner. Men jag fixar det och det blev ett litet spontant skratt, härligt. Vi går ut och blir hyllade med ris & rosblad, kramar m.m. Sen åker vi iväg en bit och sen tillbaka för att bli fotade med bil och Ekotemplet i bakgrunden.

Sen kommer vi till Festlokalen på andra sidan Brunnsviken. Det är ARF en härlig gammal funkislokal som passar ett par som gillar funkis. Vi fick gå igen en häck som de blildade och sen blev det mer kramar och brudskål. (Jag vågade inte dricka mycket. Hade ju inte så mkt pga av brudklänningen.) Sen till bords där jag och min man gjorde en muntlig presentation av våra familjer och vänner. Det varotroligt häftigt. Sen fick vi äntligen äta. En härlig buffe som min kära man hade komponerat tillsammans med en gammal jobbarkompis. Till efterrätt fick vi tryfflar, kaffe och avec. Det blev många härliga tal och sånger. Ett tal som har bränt sig fast är när min mans lilla brorsdotter Elsa ställer sig på stolen klingar i glaset och säger : - Jag vill bara sägar att jag älskar Martin, Kicki och Nathalie. Ni kan ju förstå att man smälter. Kvällen avlöper och vi dansar till "Nearess" av Norha Jones. Festen hänger kvar och talen spexen är fantastiska. Fösöker prata med alla och vid tårtan så tackar vi alla som har kommit och medverkat. Det var ju min kära syster och Martins kära bror som hade fixat festen bra. De var toastmadame och toastmaster. Sen droppade långväga gäster iväga och de som hade småbarn av. Tillslut så var det bara dotter och våra kära vittnen och bästa vänner kvar. Vi åkte med dem till vårt hotell igen och när vi satte oss på sängen var vi inte trötta som vi hade trott, utan vi öppnade presenterna och vilka fina presenter vi hade fått. Vi hade dessutom fått mycket, mycket pengar till bröllopsresan som vi önskade oss. Det skrevs i en gästbok underkvällen och det var otoligt kul att läsa den i sängen. Men sen blev vi väldigt trötta. Fast det är härligt och vara man och fru. Jag är så lycklig och vi hade en fantastisk dag med sol och glädje. Det blev en härlig fest och vi passar på att än en gång tacka alla som kom och till alla som deltog på ett eller annat sätt.
Jag är nu fru och det är häftigt.

Den här dagen fem år efter blev inte som vi hade tänkt oss. Jag är fortfarande sjuk och M blev också det. Dumma som vi var åkte vi i alla fall iväg till Ikea för att köpa vår present till varandra. En säng blev det, och uj vad det behövdes. Vi har ju bara haft begagnade sängar hittills. Så nu blev det en 140 cm så vi inte är för långt ifrån varandra. Härligt !!
Sen åkte vi hem och M blev sämre. Jag fixade hemma och tog svängarna med Harry. Vi tittade på fotbollen och vi tänker fira med buller och bång en annan gång. Så det så!!!