lördag 31 maj 2008

31/5 Härliga härliga soldag.

Idag har vi haft mysfrukost allihop. Med färsk frukt och annat gott. Sen efter det har vi städat och fixat lite grann så man åtminstone känner att det inte är för rörigt. Sen åt vi jätte god kycklingpasta som M givetvis bara hade slängt ihop lite fort. Morr.... tänk den som kunde tänka som han vad det gäller mat. Sen åkte alla utom N och Harry till Enebyberg. Där vi hälsade på farbror med flickvän och se spelade brännboll. Så nu har M sträckt sig.... typiskt killar att ge allt. Sen åkte vi till mamma och där moster A var. Vi grillade lammracks och det var såååå smarrigt. Bella först på lite grinhumör men tinade sen upp och visade sig ifrån sin normala sida. Det tog lite tid innan hon somnade och M fick gå en promenad med henne. Det blev sent innan hon somnade, faktiskt efter nio och det är sent för henne. Sen åt vi sorbet och pratade strunt en lång stund. Nu har vi kommit hem, och jag har pratat med N som är på Munsö med Emy. Hoppas de har det bra. Kram på er alla och nu är det dags att få ännu en god natts sömn. Så hoppas vi på en supersöndag imorgon med sol och glädje.

30/5 Klipp och klipp


Idag har jag klippt mig och jag är ganska nöjd. Men det blev för kort .... morr. Olivia klippte sig också på samma salong och hon blev ännu sötare än vanligt. Vi gick sen till en park i närheten och fikade. Det var meningen att vi skulle träffat M&M men min kära man var slut efter veckans stress och långa dagar att det blev vi som grillade och hade myskväll M och jag. N provjobbade på Kungsholmen. M och jag så filmen Charlies War och efter som jag somnade och sov nästan hela filmen så kan jag inte ge betyg. Internet strulade men hoppade igång på kvällen det var skönt. Man är verkligen beroende av det, och det är ju inte så bra. Jag bara måste ju kolla hemnet det är ju en av mina passioner. Det fanns inte så mycket kul men man kollar alltid de dyraste och drömmer lite. För tänk om jag vinner på lotto.... (fast jag aldrig spelar).

29/5 Rea och borttappad filt

Idag har L och jag och givetvis våra goa barn varit på rea hos DAY, jag som inte skulle köpa något hittade en jättefin klänning och L hittade många fina saker. Sen gick vi och åt lunch i skrapan. Och där tyvärr tappade jag vår fina fina fina Bondelidfilt. Jag saknar den såååå, så nu måste jag hitta en ny fin filt. Sen gick L och jag över hela söder till Barnängen och tog båten över till Sjöstaden och gick till Sickla för att sen ta bussen hem. Det var en mycket trevlig dag. Tyvärr hade både L och jag glömt våra kameror så några bilder blir det inte. Väl hemma så gick vi ut en sväng med Harry. Han är hopplös och ganska jobbig att gå med när jag har vagnen och allt. Men jag tyckte jag var duktig. M och N jobbade på Rosersbergs slott där Irakkonferansen avslutningsmiddag var. De fick poliseskort ifrån Trygg Hansa husest och de sa båda två att det var det häftigaste de hade varit med om. Här hemma åt jag jordgubbar och tittade på So you think you can dance. Tyvärr vann inte min favorit Daniel, men Mona var ju superduktig med.

tisdag 27 maj 2008

28/5 Jobbet och M:s Jobb

Hann med både mitt jobb och M:s jobb. Vi tog bussen in och skruttan var så go hela tiden. Väl där visade hon upp hela sin charm. Det var roligt att vara på jobbet igen, fast jag inte vill börja jobba alls. Men jag tror nog att jag kommer vilja till hösten. Eller så får jag intala mig det i alla fall. Vi fikade och jag fick höra lite om vad som händer där. Det känns bra att hålla sig lite uppdaterad i alla fall. Sen åkte vi vidare till M och vi tog fel buss och fick gå lite extra men det gör ju ingeting när det är över 20 grader varmt. Där åt vi lunch och Bella gjorde en ännu större succé än innan. Hon åt ganska bra och sen tog vi bussen ner på stan och vi köpte ett par skor och en klänning till Bella. Sen åkte vi hem hämtade hunden fick blåsa och jag hade ju inte druckit något så jag fick åka vidare hem till kusinerna. Där Bella nu ställde sig upp helt själv mot deras svarta pall..... WOW!!! Hon är ju bara för duktig men nu funderar jag allvarligt på att skaffa något skydd för hennes huvud för annars kommer hon ju slå sig väldigt mycket. Jag stannade på middag och det var supertrevligt. Bella fick pyjamas på där men ville inte ha välling. Men hon somnade i bilen på vägen hem och M kom samtidigt med oss och kunde lägga ner henne i sängen. Nu får vi se hur länge hon sover då hon inte har ätit ikväll.

27/5 2 x sjukhus

Fick gå upptidigt idag med pga av att jag skulle till läkaren. Han var sådär, men jag hatar ju sjukhus och särkilt kassapersonal som aldrig aldrig kan var trevliga VARFÖR? Jag måste tyvärr röntga halsen och sköldkörteln så ingen medicin än. Nya blodprov och nytt läkarbesök om någon vecka. Under tiden jag var där så hade M lilla Bella och gick till Tanto och det är ju underbart väder så man nästan måste vara ute. Efter besöket skjutsade jag M till tunnelbanan och åkte själv till apoteket. Köpte även lite på Lindex, som klänningar till Bella och mig. De var till Alice dop. Då kommer vi vara så fina så. Sen hem hann plocka och fixa lite innan M och Alice kom och vi åt lunch på balkongen med oss. Det är alltid lite cirkus när man har två småbarn och en hund. Sen åkte de vidare till Lars A, vår goa guldsmed. Bella somnade och jag vilade på balkongen. N är på väg hem och vi ska hämta ut kläderna. Ska bli kul och se om något passar. Sen blir det rehab och sen tänker jag inte göra så mycket mer idag. Men nej ibland får man inte som man vill utan tvätta och plocka och fixa mat .... sen blev det soffan och det var så skönt. Och förresten så var det ganaska mycket som passade men även mycket som ska tillbaka. M jobbade sent så vi måste hälsa på honom på jobbet så att han får träffa skruttan lite den här veckan. Får se vilken dag det blir. det var i alla fall väldigt skönt att han kom hem och åt med oss.

26/5 Kryssnig















Vi gick uppsupertidigt för att ta bussen till Lononviadukten och sen ner till Vikingterminalen. Där hemtade vi ut våra biljetter och sen väntade vi in de andra. Det blev bara Filip och hans mamma för Rebcca och hennes mamma var sjuka. Vi gick varje fall ombord och tyvärr var Filip inte så glad. Men när vi sen gick upp på däck somande han till slut. Bella sov med. Vi gick ner för att äta buffén, den är ganska bra tycker jag. I alla fall för att vara kryssnings mat. De små gullungarna satt på täcket som jag hade med och det var tur för de hade ju inte velat vara i vagnen hela dagen. De fick också mat och plötsligt kände vi ossväldigt ensamma i matsalen. Man går ju över till finsk tid så vi fick lite brottom men hann ändå äta dessert och byta blöjor på damtoaletten. Vi hittade inte skötbordet förrän vi var i hamn i Stockholm igen. Sen gick man av båten och bytte till nästa som skulle ta oss hem. Hela förmiddagen gick väldigt fort. Våra kära barn somnade och när vi kom på nästa färja, passade vi på att gå till taxfreen. Jag köpte en mascara och en puderfoundation. Och det är bara Kanebo som duger till de två sakerna. Sen lite godis och både Filip och Bella fick varsin tygbok. Vi gick med dem till lekrummet där de satt på golvet och lekte med bilar och Bella provade en liten röd motorcykel. Sen var det dags för mellanmål till de små och vi satt utanför en pub där det var musiktävling. Synd att jag inte var med för jag hade nog också nästan vunnit. Det var låtar som var kopplade till tv-serier. Vi gick runt och hamnade till slut i baren där vi drack jättegoda alkoholfria drinkar. L en sur och jag en söt förstås. Vi tog fram täcket igen och barnen lekte så fint där och Bella var helt vild då. Skrattade, sparkade med sina små ben och pratade sitt daddaspråk mycket. Efter det skulle vi kolla bord i restarangen. Tur att vi gick för då vi ville ha bordet stängde de. Så vi beställde varsin Club Sandwich och cola. Den var faktiskt jättegod, och vi fick äta i fred för båda gullungarna somnade och sov en stund till. När de vaknade var det dags för lite gröt och först åt Bella och senare Filip. Men de var mätta och nybytta när resan var slut. M kom och hämtade mig och vi åkte hem, Buschen och Donnan ringde och frågade om de fick komma och givetvis skulle de det. De hade med sig en kaka och vi pratade och hade en underbar kväll. Förresten måste jag berätta om vädret att det var helt ok hela dagen, men när vi kom iland så regnade det bara fem droppar och var mulet så på det stora hela var allt perfekt.

söndag 25 maj 2008

25/5 Morsdag och troschock




Mysfrukost och sen lite plock, iväg till Mölnvik och sen till mamma. Där vi firade henne med tårta och kakor. Blommor fick hon av mina systrar. N hade fixat två fina kort på mina tjejer som mamma fick med. Det var en mycket trevlig eftermiddag. Bella hade på sig sin nya fina klänning från USA som hon fått atv Filip och hans gulliga föräldrar. Till den fina klänningen var det supersöta rosa trosor och i vagnen till mamma så gjorde hon en troschock som man måste prata om nu i Schlagertider. Hemma sen grillade vi och satt för första gången och åt på balkongen. Vi såg åtta sycken luftballonger och det var en superhärlig dag. Vi kom i säng i tid trots att det var min älsklingfilm på tv. Jag älskar ju Jane Austen, hennes bok Stolthet och fördom är en av min absoluta favoriter. Så denna morsdag går till en av de bästa.

24/5 Städ och middag

Förmiddagen städade vi och N kom hem efter att hon sovit över hos Daniel. De hade haft grillkväll igår hos honom. Hon hann också plocka i ordning på sitt rum. Sen åkte vi till Sickla, där handlade Bella och M. Jag och N letade efter en klänning till mig som jag ska ha på Alice dop. Men den jag hittade fanns inte i min storlek så nu får jag leta vidare. Kanske Lindex har något fantastiskt till både mig och Bella. Sen stressade vi hem och började laga mat. Jag fixade både lakritssemifreddon och brödet. Bra där Kicki, du kan ju om du vill.... fast oftast vill jag inte. Sen fixade M både goda kycklingspett och goda färsbollar i tomatsås. Vi hade bröd och potatis till. En stor sallad med halloumi och nötter i. Vi drack rosé till det och det var så gott. De vi skulle ha på middagen kom lite lite sent och det var tur för vi var supersena. Det var våra grannar som också har fått en liten kille den 16 oktober 2007. Det är deras tredje barn och Ebba och Tim är så gulliga. De gillade M:s mat och det var kul. Vi kollade lite på "Mello" med dem innan alla gick hem förutom Jyri, som stannade en halvtimma till och såg Perellis framträdande innan hann gick hem. Det var en mycket lyckad och härlig kväll. Det är bra med grannar som man tycker om och kan umgås med. Sen hämtade jag N vid Grill. Hon hade jobbat och kämpat väl. Hem och N provade klänningen och kollade så att banden funkade som vi ska sy dit, sen i säng,

23/5 Mys och lyx



Hela förmiddagen var vi hemma och plockade och bara gjorde ingenting. Sen mötte vi upp H och åkte till Boo trädgård. Jag är snart stammis där. Men när det är så här fint väder kan man bara inte låta blir. Vi drack givetvis latte och fikade på deras goda goda kakor där. Bella fick mellanmål och provade H:s solglasögon. Vi fick några roliga bilder som ni ser. När vi fikat klart åkte vi till Sickla. Shoppade lite grann och det är lyxigt att få gå med goa vännen och titta på bröllopssaker. Tänk jag vill gifta mig igen, det var så himla roligt att man kan göra det många gånger. Vi har ju varit gifta i fem åt i juni, tänk vad tiden går fort när man har roligt.

22/5 Sång och Boo trädgård









Vi tog bilen till Klapp och klang idag. Vi skulle nämlingen åka till Boo trädgård efter sången, vi var många mammor ifrån mamma gruppen. Men alla följde inte med utan det var det vanliga gänget Linda, Anna och Marianne. Vi hade det superhärligt i solen och åt god macka och drack goda latte. Är jag en "lattemamma".... nja jag skulle nog vilja protestera lite för jag fikar inte varje dag och jag hänger inte på stan. Men jag gillar att dricka latte. Och Bella har fått ett ny tand den sitter till höger om den andra två.Detb upptäckte vi när vi var i Boo trädgård. Och där finns inte någonstans att byta på våra godingar där får vi byta i vagnarna. Morr .... hon lyckades med att kissa ner åkpåsen. Tur att jag kan tvätta. När vi sen hade ätit och druckit upp våra latte och bestämt att vi ska dricka rosévin för att gratta oss själva till att vi inte ammar mer åkte vi vidare. Jag och Linda åkte till Maxi, där vi handlade var för sig. Sen gick vi en promenad, inte så jättelång och det var skönt i solen som nu äntligen värmer lite igen. N jobbade så M och jag åt fisk som vi brukar göra då. Såg på delfinal två och det är ju för knasigt, det är inte samma sak längre med melodifestivalen. Ska kanske bojkotta det nästa år, har inte bestämt mig än.