fredag 8 februari 2008

8/2 Dagarna går så fort


Har varit och hälsat på hos lilla familjen idag. Uj, vad tiden går fort. Tänk att det är bara 4 månader sen som vår lilla loppa var så där liten. Hon växer och blir stor idag är hon 64 cm lång och väger 6580 gram. Hon hade inte gått upp lika mycket som förra gången så nu ligger hon på Svenssonkurvan igen. Vet att man inte ska oroa sig och snälla BVC-tanten säger att det är helt normalt. Ändå känner man en liten oro.... varför hade hon inte gått upp lika mycket denna gången? Hur som helst får inte kolla hennes temp mer på i alla fall en vecka om hon verkar ok. Man ska kolla på allmäntillståndet och är det OK är hon OK. Så nu får jag sluta vara nojjig mamma. Loppan är hur go som helst. Hon är så med, sitter hon i knät tittar hon upp emot mig eller den personen som håller i henne pratar. Det är roligt nu, jag njuter verkligen av att vara hemma och vara mammaledig. Hur ska det bli när man går tillbaka till jobbet... usch... ska inte tänak på det nu och på flera månader. Det har jag bestämt mig för. Har ikväll surfat på kläder och väskor och skor.... uj det finns så mycket man vill ha men " många saker man vill ha är alldelse för dyra, men fingerspring det kostar ingenting" Sen kittlar man skruttan på magen så hon skattar. det är så det är ....saker och prylar kan jag vara utan men hennes skratt det kan jag inte klara mig utan. Min stora dotter har ännu en gång jobbat och slitit men även kommit hem med fina kläder till Lillan. Den här gången var det en superfin manchesterklänning i brunt och en rosa bolero eller "Bollerååå" som en del vet varför vi säger i familjen. Det är tydligen skånska.... hi hi hi. Har syndat ikväll och ätit god hamburage, men jag känner mig så stolt för jag åt inte upp allt. Imorgon ska jag nog försöka gå i mördarbacken så jag hoppas på lite fint väder, annars går man ju sönder snart. Det är ju såååå jobbigt att inte solen har tittat fram ordentligt på flera dagar. Så kom igen nu solen visa dig så att vi alla kan få fina leende på våra läppar igen.

torsdag 7 februari 2008

7/2 Stan hela dan




Först så var jag på återbesök hos min BM Mia H. Som numera sitter på Västemalm, det var ju så nära jobbet att jag åkte dit och sa hej. Sen åt vi lunch med M och N, gick på en 4-miljoner kronors matta och lillan bajsade sig ända upp till axlarna.... morr! Men vi fick ordning på det hela och gick en sväng på stan. Vi fyndade på Benetton. Tre linnebodysar och tre vanliga vita långärmade bodysar och ett par rosa fina manchesterbyxor, allt det för bara 130 kr. Sen har vi nog hittat klänningen med stort K som hon ska på dopet, alltså på festen efter själva dopet. Den finns på Zara och nu ska jag bara åka dit igen och hoppas den finns i rätt storlek. Vi har alltså varit på stan hela dan. Loppan har även ställt upp som modell idag och N fick till några riktigt bra bilder tycker jag i alla fall. Ikväll har pappan varit på pappagrupp och vi andra har plockat och fixat mat själva... hör och häpna jag lagade mat åt både mig och N.

6/2 Härliga lugna dag.



Trots att Olivia var hos oss på förmiddagen var det en lung och skön dag. Även superlyxig, för vi fick träffa Alice. Hon är superfin givetvis. Här är de tre små tjejkusinerna tillsammans med den stolta pappan. Mamman är också jättestolt och hon kämpade väl och hon är snyggare än någonsin. Tänk att nyförlösta kvinnor har en speciell "glow" På kvällen myste N och jag med indisk mat och Roomservice. M var iväg och fick träffa förra årets kock som lagade mat åt dem. Han hade haft det väldigt bra förstås, vi här hemma med faktiskt.

tisdag 5 februari 2008

5/2 Födelsedag och fettisdagen



ÄNTLIGEN!!!!!
Hon är här nu, vår efterlängtade lilla nya kusin Alice. 10 dagar fick vi vänta men det berodde kanske på att hon vill ha samma födelsedag som M. Hur som helst hon är 52 cm lång och väger 4090g. stor och fin tjej. Så idag har Olivia varit hos oss och det har gått så bra så bra. Vi började med att äta lite frukost, fast hon ville inte ha så mycket. Sen gick vi ut vid 10, Olivia gungade och lekte med de andra barnen. Vi var ute i ca 45 minuter, Isabelle somnade och sov fram till 12. Det var bra för då hann jag med Olivia och vi han med både mellis och lunch. När Loppan vaknade var M på väg hem så när han kom hem gick jag med Olivia och hon somnade på 1 minut och sov i lite mer än 2 timmar. M tog då ut hunden och jag sov en liten stund. Isabelle sov med fast bara i 20 minuter. Nu ska vi fira pappa M och sen blir det nog inte så mycket mer idag. Tack Oliven för en helmysig dag och Bellan du är bäst ingen protest.
HURRA HURRA HURRA HURRA för hon är här nu.

4/2 Måndag igen


Idag har Loppan och jag varit på öppna förskolan men sångfröken var sjuk så vi fick hålla i det själva..... var sådär för Filip var inte där heller. Sen åkte vi till Sickla för att fixa lite födelsedagspresenter till M. Även om han fick cykeln så måste han ju få några små saker på sin födelsedag. I alla fall någon present att öppna. Sen blev det myskväll framför tv:n. Nattis pluggade hos Emy. Så här ser Loppan ut när hon sitter uppbullad med kuddar kring sig. Visst har hon fin ögonfärg.

3/2 Ännu mer firande


Idag har vi firat både pappa och Loppan. Pappa blev några månader äldre (år) och Isabelle blev ju 4 månader. Så här fin var hon och pappa fick en tårta eller rättare sagt han bakade en fin och supergod tårta. Han själv fixade så att det stod GUBBE 08 på .... Vi hade släkt och vänner här. M fick en cykel och fina snappasbestick. Han var väldigt nöjd.