fredag 21 mars 2008

21/3 Bra dag, långfredagen












Åhh vad skön dag, vi fick till och med upp galmourtjejerna till frukost. Sen har M varit och storhandlat och N och E har fixat goda goda chockladbollar och ni ser ju hur det gick. De var hur kladdiga som helst. Det har snöat och solen har varit fram varanna timme känns det som. Jag har nästan sytt färdigt dopklänningen och den blir hur fin som helst. Känns väldigt bra hittills men ska inte ropa hej ännu. Och jag ska DEFINITIVT INTE lämna in den på kemtvätt innan dopet. Vi vill ju inte att det ska bli repris på bröllopet eller hur? Ikväll åkte N iväg till sin pappa och har varit ute och ätit och varit på Bio. De såg No country for old men och hon tyckte den var konstig och läskig. Här hemma har vi haft J och H här hemma på god mat, J gjorde en supergod fördrink på hallon, rom och krossad is.Till förrätt ört&potatissoppa med brödflarn. Huvudrätt entrecote med rösti och bearnaise, hemmagjord förstås. Det var så gott att man åt förmycket. Var tvungna att vänta ett bra tag med efterrätten, vi såg hur det gick i Let's Dance. Det blev som alla vi ville i alla fall att bonden åkte ur. Till efterätt sen åt vi Oscar den II:s tårta och den var också god. Sen tog vi ett parti poker men orkade inte spela till slut så jag, J och M var kvar och sista omgången räknade vi marker och jag hade minst. 359 så det var det som var all in. Jag vann trots att jag hade minst alltså 359, M hade 411 och J hade 410. Jag vann med en triss i femmor, vinst är ju härligt. M har nu varit ute med hunden som gillar snön, M tycker att 5- inte är så kul. Hur som helst alla som har varit inblandade i min dag TACK !! för den har varit fantastisk trots att jag har sytt. Jag har ju bara fått sprätta upp en enda gång. God natt!

torsdag 20 mars 2008

20/3 Glad Påsk







Bra dag, Bella och jag har varit på Klapp & klang. Lilla Loppan var utklädd till påskkärring och hon var givetvis sötast.... (tycker jag). Vi var lata och tog bussen hem, då somnade Bella och sov i över två timmar. Det var väldigt bra, för jag hann äntligen att få till hemmet lite fint inför påsken. Vi har även hunnit med en sväng in till stan och shoppat lite kläder, skor och presenter till Bellan. Grattis till N som fick jobbet på Grill. Det skulle givetvis firas och det gjorde vi på Göteborg. N och Emy fick vi inte ta kort på men ett på Bella som sitter fint i matstol på Göteborg. Vi åt god mat. Jag tror att jag drog trumfkortet och tog lax, dessvärre så blev min mat kall för lilla tjejen fick inte ha sin vagn vid bordet och kunde därför inte somna lika lätt som vanligt. Det var en mycket lyckad kväll och givetvis blev det Crème brûlée till efterrätt så nu är jag mätt och go i magen. Nu vill jag bara visa er de fina bilderna som N tog på Isabelle. Varsågoda och
GLAD PÅSK!

onsdag 19 mars 2008

19/3 Aprilväder i mars



Idag har H varit med oss ute på Värmdö. Vi möttes upp i OC och där handlade vi mat, tänk jag och Bella var faktiskt i tid. Bra va!! Sen vidare till lilla familjen, väl där lagade H mat TACK !!!! Vad hade vi gjort utan dig när vi hade två av tre gnälliga och trötta flickor. Efter maten tog H och jag på vinterkläderna och gick ut med Bella och Oliven. De somnade nästan så fort vi kom utanför dörren. Så vi gick ner till hamnen och kollade i den lilla gulliga butiken som jag aldrig har varit inne i förut. Konstigt eller kanske bra för jag hittade massor jag ville ha till lilla Loppan. Som tur var hade jag inte min plånbok med mig. På vägen dit hade det både snöat haglat och snöat igen. Det är knäppt väder, vi såg i alla fall ut som snömonster när vi kom tillbaka och då var det gott med en stor kopp te. Sen sken solen och Oliven sov på. Vi hann kolla på M&M:s fina bröllopsbilder och prata om allt mellan himmel och jord. Mycket trevligt, tack tjejer. När H åkte vidare så stannade jag och Bella en stund och hon sov faktiskt en timme på eftermiddagen och det var bra. Hon är nog supertrött. Hon ville inte sova på förmiddagen och inte maten som vi köpt. Dillkött var tydligen ingen höjdare alls. Sen glömde vi att vi har fruktpuré i kylen men det får vi ta en annan dag. Vi åkte sen hem och jag har plockat med tvätten och M har matat Bellan med gröt. N har kommit hem efter ha dragit ut sin näst sista visdomstand. De hade varit jättejobbigt. Det tog 40 minuter och 10 bedövningssprutor senare så finns ändå en del av roten kvar. Tydligen så fick hon sy ett stygn med, troligtvis ska allt bli bra bara äta lite värktabletter så blir det bra. Ikväll är tvkvällen helig och det är Grey's. Härligt hoppas att allt blir bra för min stora skutta med och att hon fixar det hela med lite alvedon. Kram och jag älskar mina goa döttrar och inte minst dig M tack för att du står ut med mig. PUSS!

tisdag 18 mars 2008

18/3 En vanlig tisdag



Vi hjälpte till att passa Alice då Olivia hade fått en tid på VC. Hon har öroninflamation, stackars lilla gumman. Alice sov hela tiden så jag kunde leka med Bellan hela tiden. Sen hade Mag och jag en bra dag, vi hade båda haft skitdagar igår så det var skönt att allt gick mycket bättre idag. Vi gick en sväng och alla tre barnen sov en bra stund. Bellan sov minst men det gick bra ändå. Vi åt smörgåstårta och slarvade med en halv napoleonbakesle till fikat. MORR, nu måste vi skärpa oss. Vi får bara fika varannan dag. Efter värmdölandet så åkte jag till Sickla och köpte tyget till dopklänningen och mötte upp N. När jag lämnade värmdö sken solen och det var jättefin. När vi lämnade Sickla så snöade de stora stora fula vita flingor. Jag som annars älskar allt som är vitt, men det gäller inte snö, så det så. Kläderna som vi beställt från Ellos hade kommit så vi hämtade upp dem och skyndade oss hem för att prova och det satt bra så inget åker tillbaka den här gången. Vi fick supergod mat igår som M hade gjort. Bäddade till lilla Loppan med de nya sängkläderna som jag köpt och det blev jättefint se själva. Sen blev det tv och skönt att komma i säng i tid.

17/3 Öppna förskolan + skitdag


Vi började med öppna förskolan och det var jättekul, nya mammor och barn. Nu är det mer jämna åldrar på barnen som är där. Vi sjung och fikade, sen jag vi en promenad men Filip och hans mamma. Den vanliga rundan, och eftersom jag har amningshjärna fortfarande åkte vi sen fort till OC för att åka till banken. Det var bara det att vi var ca en timmer för tidigt. Ha....jag som aldrig kommer i tid. Vi gick därför till biblioteket och loppan fick mat och jag lästa föräldratidningar och det var så lugnt och skönt. Sen till Ann på banken och allt gick så bra så bra. Därför gick vi sen till Lindex och köpte en ny body till Bellan. Det var givetvis rea på den som jag hade velat ha sen efter jul. Sen handlade jag på konsum och tog bussen hem. Väl hemma blev ingenting som jag ville. Loppan ville inte sova och jag hade typ migrän. Det var ingen bra kombination. Det blev inte bättre av att hunden höll på och att M inte hade batteri i sin telefon.... MORR!! Även N ringde och var inte nöjd med sin dag och att hon skulle träffa sin pappa och äta med honom. Därför kom ingen till min hjälp. Det slutade med att jag låg på sängen bredvid mitt gråtande, skrikande barn och grät själv. Men man får väl ha några bryt när man är mamma. Som tur kom både M och N till räddning så småning om. Kvällen blev bättre som tur var.

16/3 Gudtjänst och sol


Idag har vi varit i Sjöstadskappellet på barngudsjänst. Vi träffade prästen som döpa Isabelle och det kändes väldigt bra. Sen tittade vi på tyg till dopklänningen och M och jag är helt överens om hur tyget ska se ut och det är bra. Det blir silke ala Thaivariant eller nej jag har faktiskt ingen aning om vad det är för tyg. Sorry jag är dålig men ska ta reda på vad det är. Sen blev det söndagsmiddag på Forum av alla ställen, men det är var väl Ok.Efter det så åkte vi hem igen och jag provsydde modellen i lakansväv. Den blir superbra och nu har jag bara resten kvar... alltså sy den riktiga klänningen. N åkte iväg och provjobbade på Grill. Vi höll tummarna för henne hela tiden och det gick bra, hon kommer få besked i slutet av veckan som kommer. Vi hade en skön söndagskväll, det var även sol idag och det var ju fantastiskt när vi inte hade sett den på flera dagar.

15/3 Modell och symodell









Idag har vi fotat lilla Loppan eller nja inte jag utan N förstås. Det var så många fina bilder att jag bara kan visa några här. M har ängnat sig åt lite bilvård idag och det behövdes verkligen. Jag hare också fått till dopklänningsmönstret. Och det blir fint men inte riktigt som vi hade tänkt ifrån början så nu fortsätter jag och finjusterar allt. På kvällen var det givetvis Mello som gällde. Perilli vann och vi tycker att det var helt rätt. Hejja Charlotte du är vår "HERO" just nu. M gjorde och så de berömda Wibergarna på kvällen men de ska också finjusteras så att de blir supergoda. En här lig kväll!

14/3 Sprutor & kusiner, kusiner


Först av allt fick Loppan två sprutor och hon vägdes och mättes. Hon väger nu 7030 g och 66 cm lång. Hon växer och är rena rama Svenssonbabyn. Allt gick bra när hon fick sprutor och grät inte riktigt så mycket som förra gången, men lika röd i ansiktet blev hon. Givetvis åkte vi en sväng till Värmdölandet igen och hälsade på kusinerna på min sida och där fanns även moster Anna. Det var en helt underbar eftermiddag med sång och lek med tre goa tjejer. Efter det så åkte vi till nästa kusingäng. Det var på M:s sida och på andra sidan stan Täbys bronx som det kallas. Där lagade farfar en fantastisk kycklingrätt och jag åt så att jag nästan sprack. Det var mysigt och Elsa, Albert och Stina var så söta och de är så gulliga med Isabelle. Albert tycker mycket om Isabelle trots att hon är en tjej. Albert som hade hoppats på en kille, men Isabelle duger bra. Tyvärr fick kvällen ett slut som inte var så kul. Utan vi åkte därifrån när det torkades upp kaninbajs och kaninkiss från golvet..... Men jag är säker på att kaninerna klarar sig några veckor till.

13/3 Klapp & klang+ Lyxlunch




Idag har vi varit på klapp och klang i Boo församlingshem. Det var superkul, vi var där nästan hela mammagruppen. Eller i alla fall 4 mammor och 4 goa barn. Det var Edvin, Filip, Isabelle och Tim. Vi sjöng och läste ramsor i 45 minuter. Sen gick vi en sväng med barnen så de skulle sova då vi skulle äta lunch. Men nähä.... se det gick inte barnen med på. När vi hade beställt maten så hade alla söta barn vaknat. Det gick bra ändå och vi åt god hummersoppa med västerbottenpaj till. Efter det gick sen jag och Filips mamma en promendad och det var jätteskönt.... Konstigt att det är kul att gå när man är två eller fler. Hur som helst sen åkte vi en sväng till Gurraberg och sen var vi helt slut.