fredag 22 februari 2008

22/2 Svärföräldrar och släkten




Idag har Bellas farmor och farfar varit här på snabbvist. De var på väg norröver till M:s storasyster och familj. De stannade på lunch och kaka. Det var hur trevligt som helst. Sen har vi varit hos guldsmeden och visat hur vi vill ha N:s kors. Det hon skulle ha fått när hon konfirmerade sig, men bättre sent än aldig. Vi gör även ett kors till Loppans dop, de kommer att bli såååå fina. Sen åkte vi kusinerna och fikade.... myspys. Lilla Alice är så fin och tänk att hon ler redan mot en. Jag är helt säker på att man får respons när man pratar med henne, det är väl tidigt. Hon är ju 3 veckor på tisdag det är hur coolt som helst. Lilla O har idag visat oss sin ledsna-apan-min och hon är så söt så att man nästan spricker. N har även kommit vidare i Guitar Hero och vi önskar henne lycka till ännu mer. Idag har det varit så fint väder men blåsigt och uj uj uj vad man längtar efter våren. Vi önskar även Staffan GRATTIS!!!! Idag är ingen vanlig dag för det är Staffans födelsedag HURRA HURRA HURRA !!!

21/2 Lugn dag hemma














Idag har Loppan och jag tagit igen allt för igår. Vi har tränat på mage och pratat sjungt och skrattat mycket ihop. Vi har även fått gjort lite som tvätt och annat trevligt här hemma. Vi tog även en promenad med storasyster hunden Harry. När pappa M kom hem bakade han bröd och det blev filbröd igen och det är så gott. Kan äta det som godis... förresten så börjar kilona samlas på min kropp igen... morr, det vill jag verkligen inte så nu måste jag försöka träna lite eller bara ta långa promenader varje dag, åhh om jag bara kunde lära mig att tycka om det. Sen gick M på pappagrupp utan att ta med Loppan, jag hade hoppats på att han skulle ta med hennne så jag kunde få lite mammatid men nehe... det kanske jag kan få nån annan dag. Vi var slarviga och hämtade mat ikväll. Det blev indiskt och det är ju såååå gott. Bella älskar sin gröt i alla fall och här kommer därför tv två bilder som N har tagit.

20/2 Barnvagnsbio=Lattemamma

Jaha då har vi varit på bio Loppan och jag igen. Vi såg P.S I Love you och den får 3+ av mig. Tjejfilm och snyftig om man är känslig. Lite underfundig och ville säkert få fram något budskap, men jag hittade inte riktigt det. Hur som helst var det trevligt att vara på bio och sen fikade vi tillsammans med 4 stycken andra mammor och jag känner mig verkligen som en "lattemorsa" . Stackars Bella fick ligga i mjukliften hela tiden. Eller inte när hon var vaken för då var hon ju i mitt knä. Men hon fick ju inte ligga på mage och träna som hon nog skulle ha velat. Då känner jag att jag inte är bäst som mamma. Måste till min förvånging säga att mjukliften (som jag aldrig trodde att jag skulle använda) var jättebra till barnvagnsbio. När vi väl hade fikat klart kollade vi givetvis på kläder( och då menar jag inte kläder till mig utan till Loppan) och köpte ingenting förutom mat. På kvällen sen åt vi hamburgare med Daniel som var hos oss han och N spelade Guitar Hero hela kvällen. Eller nja inte när det var Grey´s förstås då är vi klistrade framför tvn. M har jobbat ikväll men kom inte hem allt för sent och det var skönt.

tisdag 19 februari 2008

19/2 Hunden, mat och ljuset


Lilla Loppan använder sin mun mycket. Hon pratar mycket och smakar på allt. Idag har hon använt sin lilla tunga mycket. Det ser jätteroligt ut för när jag härmar henne härmar hon mig tillbaka. Hon är hur go som helst, snäll tjej äter sover och skrattar därimellan. Förstås leker hon och jag ganska mycket också. Idag har vi också hälsat på kusinerna och där fick hon smaka på morötter för fösta gången. Hon har ju smakat potatis så nu var det dags för något nytt. Och gissa om hon gillade det? Japp, var svaret på den frågan. Hon nästan hugger efter skeden, det ser helfestligt ut. Däremot var inte gröt eller tillägg någon höjdare idag. Hon protesterade ljudligt på båda. Så jag hoppas att natten blir bra utan de båda.

Måste vara få berätta att när jag åkte från Värmdö idag så var klockan lite mer än fem. Solen har precis gått ner. Det var ett magiskt ljus och när jag åkte över en av broarna så var det så vackert att det nästan gjorde ont i själen. Tänk att något som är så vackert kan få en att må så bra. Så bra att jag till och med fick för mig att laga mat till mina kära. Jag fixade lite pasta med kyckling till. Det blev faktiskt riktigt gott hur ska det här gå. Snart faller hela min image för jag ska ju fixa mat imorgon kväll med. Hur som helst så känner jag mig ganska duktig och det kan ju inte skada lilla självförtroendet. Men självklart är det fortfarande mannen som är bäst på allt där hemma i köket. Han bakade två sorters bröd ikväll och det verkar så enkelt när han gör något.... morr. Han är bäst i alla fall. N och Loppan med givetvis. Värre är det med den stackars hunden. Måste säga att han går mig lite på nerverna. Varför har vi hund, och varför måste han fälla så otroligt mycket hår. Ja, ja... nog gnällt. Snart är det ännu ljusare ännu längre om dagarn och då mår man ännu bättre... tjoho!!

18/2 LYX lyxLYX


Denna dag har bara varit lyx. Först var Bellan och jag med mammagruppen och gick en promenad i den härliga "vår" luften. Vi var ute i lite mer än en timma, sen bjöd en av mammorna på lunch och vilken lunch....wow. Det var kyckling med bulgursallard och rostade grönsaker. Rödbetor och hembakat bröd och egen färskost. De bodde också väldigt mysigt. Vi var där hela eftermiddagen och våra goa bebisar åt sov och en och annan blöjja byttes också förstås. Åkte direkt därifrån hem för att mata lillan och sen iväg själv in till stan med H. Äntligen skulle vi få se hur våra modellbilder blev. Hmmmm och jag som inte tänkte att jag skulle köpa något kort alls. Det slutade med att jag köpte TIO!! Morr, men de var så fina på N titta själv, är hon inte supervacker?! Och lilla Loppan var ju så gullig med. Tyvärr tog allt ganska lång tid och där hemma höll M på att gå i bitar då Bellan fick ett spel och grät/var arg, i 15 minuter. Till slut gick han ut och då somnade hon som en liten gris med en gång. Sov sengott i vagnen hela kvällen. N, H och jag åt på Max och att äta ute... ja, även om det är en snabbmatskedja en vanlig måndag är lyx för en mamma som mig. Därför var det bara LYX denna vanliga måndag

söndag 17 februari 2008

17/2 Födelsedagsfest och bad


Idag har vi tagit det lugnt hela dagen, M har lagat kålpudding till lunch och det var superdupergott. Jag och Loppan är lite hängiga tyvärr, men vi är på bättringsvägen och kommer igen i veckan. Vi har firat Mac idag och träffat min kusin och min lilla familj. Tyvärr var varken Isabelle eller Alice på solkenshumör. Men vädret har varit toppen idag. Sol och hur varmt som helst. När vi kom hem så fick Loppan ett litet bad och nu sover hon så gott i sin säng.

Själv önskar jag mig också ett bad eller kanske massage. En resa till Maldiverna skulle inte sitt fel. Men jag får nog också drömma om det i min säng. Har lite dålig skrivlust just nu så det blir väldigt enkla och tråkiga inlägg.... men håll ut det kommer snart bättre tider.

16/2 Snö & Schlager


Jag har hunnit fixa båda gardroberna... hurra vad jag är bra. Vi var en sväng vid Nyckelviken. M gick med H och jag lyxade med kolapaj och lilla familjen. Sen åkte vi hem och hade schlagerkväll. Otroligt nog gick inte mina två favoriter till final. Jag som hejjade på Ola och Häggkvist&Johnson. Lillloppan har varit hur go och glad som helst idag. Men hon gillar inte potatis så otroligt mycket.

15/2 Fredagsmys


Fredagen jobbade M halvdag, så på förmiddagen hann vi med en lunch med lilla familjen. Sen åkte Nattis på jobbintervju. Vi håller givetvis alla tummar vi har, så att hon får jobbet.
På kvällen myste Nattis och jag, vi åt pizza och tittade på Let´s Dance. M slutade tidigt och kom hem och myste med oss. Vi började kolla på film men jag var för trött så vi sparade den till dagen efter.