fredag 9 januari 2009

Mot ljusare tider

I morse när jag åkte till jobbet med bussen såg jag en vacker nästan helt rund måne på den mörka himlen bakom Stockholmssilhuett Det var helt enkelt oemotståndligt vackert. Jag kunde bara le. Precis som när jag ser solen ..... men månen brukar inte påverka mig på det sättet. Folk brukar nog undra vad som händer med mig när jag åker från slussen till T-centralen på våren. De dagarna som solen tittar fram där i inloppet och glänser i vattnet då står jag och ler med hela ansiktet som ett fån. Jag är gärna ett fån då..... jag älskar SOLEN och jag saknar den men vet att vi går mot ljusare tider. Alla ni som väntar med mig, håll ut!
Snart ja, mycket snart.

onsdag 7 januari 2009

Drömmar

På sistone har jag drömt många skumma saker. Inget som är direkt verkligt utan verkligen bara massa konstigt blurr och jag skulle nog kunna berätta precis när jag vaknar men bara efter några minuter går det bara inte. Som ni har märkt ni som läser bloggen handlar det numera mest om mig som skriver. Jag tror att det är så det kommer att bli även om jag tänker fortsätta berätta om Isabelles framsteg. Som att hon t ex igår satte på radion själv och började dansa. Hon lagar "mat" för fullt vid sin lilla spis och att hon älskar att bjuda. Hon älskar också sin fina stol som hon fick i julklapp av sin mormor. Hon sitter ofta med sin docka i famnen och kramar den men sen kan det hända att den åker ner i golvet med en smäll. Dockan har hennes pappa döpt till "Harriett" efter vår kära hund Harry som vi saknar mycket. Jag tycker hon får döpa dockan till vad hon vill sen när hon är mogen för det. Jag ska fortsätta nu när jag ändå är inne på Bells, igår höll hon hov vid matbordet. Nattis skrattade så jag trodde hon skulle trilla av stolen. Innan hade hon provat alla våra mössor vi har i hallen och försökt ta på sig jackan själv. Vinkade och sa "hejdå". Hon är väldens bästa och vi älskar henne så. Förra veckan så var M dålig och då hade systrarna en systerdag och jag tror att det är något de kommer att vilja fortsätta med. Och jag hoppas att det kommer bli till en fin vana för de båda två. Tillbaka till att bloggen kommer kanske handla lite mer om mig nu förtiden. Bella kommer att börja på dagis och jag har ju redan mindre insyn i vad som händer med henne om dagarna. Jag lever ju för varje minut jag får med henne på kvällarna och helgerna men känns ändå som om man missar massor. Vilket man givetvis gör och så får det vara. Jag har i alla fall tänkt att visa året 2008 i bilder på Bella och det var inte lätt att välja. Det fanns ju några och välja på. Många som jag har tagit som inte är så bra..... men väldigt många som N har tagit som är så HIMLA bra. Shit den tjejen kan sin sak så det så. Ursäkta att jag tar i men jag är ju så stolt över henne.

Sjuk eller frisk

Igår var ju lediga och det var ju toppen. Härligt väder men jag kom inte ens ut..... morr. Hur som helst så blev jag toksjuk i måndags hade över 39 graders feber när jag kom hem. Pälsade på mig massor och hade två vetevärmare men blev ändå inte varm på flera timmar. Till slut så är blir jag varm och svettig med svetten (ursäkta om det är äckligt men sant) försvann febern. Så igår mådde jag bra igen, igen feber och allt annat var ok. Så igår var vi en sväng hos MagnMac och barnen fick leka av sig lite, de är så söta. Bella älskar att krama Alice och med Oliven leker hon eller ja, de leker bredvid varann så bra. Sen åkte vi hem och då kom pizzan och med den Donnan och Buschen. Fast jag hade en mage som inte var helt Ok så tog jag tre bitar.... morr igen skulle aldrig gjort det. Det bubblade ganska länge innan jag kunde somna. Men ok det var det värt! Sen spelade vi alfapet som jag har längtat efter hela jul- och nyårshelgen. Det var skitkul, som tur var N och jag i ett lag och utan henne hade det gått åt skogen. Hon är fantastiskt duktig. Wow vad jag är stolt över henne! Sen var det bedtime!!!! Men frågan är vad som hände, var jag sjuk eller var jag frisk. Fast bäst är det väl att inte tänka för mycket och idag ingen feber. Idag är allt bra och det är ju TOPPEN !!

söndag 4 januari 2009

Nytt år nya utmaningar

2009
började ju inte som man hade hoppats på utan vårt nyår blev att hjälpa syrran när de fick sitta på akuten med lilla O hela kvällen. Hon fick läggas in och få dropp men sen blev det bättre dagen efter och vi kunde ses en stund. Mac fick skjuta upp de raketer som var tänkta till nyårskvällen, men tror inte att det gjorde något för barnen älskade det. Olivia ville ha mer och Bella klappade spontant i händerna. Alice är en liten kerub en glad sån som gör en hur gullig pussmun som helst när man säger puss puss till henne. Vi har nu haft några lugna dagar och återhämtat oss alla. I morse när jag gick till bussen var det fortfarande mörkt och när man tittade upp mot gatlyktorna så var det snö i luften det såg ut som silver som singlade ner över mig. Det var så vackert trots att det är tokkallt.