tisdag 29 april 2008

29/4 Härliga dag i solen





Förmiddagen stressade vi som vanligt hemma, skulle hinna baka och hitta lilla dammsugaren år Linda. Men vi hann ingenting. Vi fick åka till Konsum för att köpa kärleksmums istället. Sen åkte vi till Anna för att äta lunch ute på verandan i solen. Ungarna åt först alla utom Bella som hade ätit sen frukost på grund av att hon sov nästan till nio idag. Det var Linda och Filip, Tova och Rebecca, Marianne och Tim, jag och Bella och så givetvis Anna och Edvin. Jag glömde ta kort på Rebecca för hon sov när de andra satt ute på en filt i skuggan av ett lakan.Det har nämligen varit sol och nästan 20 grader varmt idag. Bella och Filip sov till och med ute på filten och det märks att de njuter att få vara ute och att få "leka" (ta leksaker ifrån varandra) med varann. Vi var där hela dagen och klockan var inte förrän efter fem när vi kom hem. Då kom ju som tur M hem och vi har ätit pannkakor, några med köttfärs och ost på och några efterrättspannkakor. Kvällen har också inneburit lite tvtittande och snart ska jag hämta min stora tjej. Grattis alla som har kunnat vara ute i solen idag.

28/4 Fotografering och hos Lena




Idag har Bella och Filip fotograferats på Öppna. Fotografen var inte så bra men jag hoppas på något bra kort som man kan förstora. Det är inte soligt men väldigt varmt, så därför var Linda och jag helt färdiga när vi kom till fotograferingen. Vi gick nämligen i de fina backarna här runt omkring så de små fick sova lite innan. Lite skönhetssömn skadar ju aldrig när man är liten och gullig. Efter det så åkte vi till SaltsjöBus allihop och Lotta och Saga var också med. Sen gick vi upp till BVC där Lena idag pratade om barnsäkerhet. Det var sista gången där men vi i mammagruppen kommer nog att träffas fler gånger. Vi kommer väldigt bra överrens och det är så gulliga tjejer och deras barn är ännu gulligare. Efter träffen så mötte jag upp H. Vi åkte till stan där vi skulle möta upp M, men nähä...... han blev försenad och jag fick morra på honom. Men han kom till slut så H och jag fick gjort det vi hade åkt till stan för..... åhhh jag måste vara lite hemlig men det är svårt när man vill berätta. Hur som helst så var det superkul. Jag stormtrivs. H och jag tog en kaffe på söder och det var underbart att vara lite barnfri. Inte för att Bella är svår eller jobbig. Utan för att bara få fara Kicki för en liten stund. Sen åkte vi hem till M och J. De hade delat upp det bra. J gick med Harry och M matade Bella med gröt. Så när jag kom hem var det bara att lägga henne i sängen. Vå åt god pasta alla fyra och sen surfade H och jag lite på kryssningar och annat skoj. Jag var väldigt trött i kroppen igår och är rädd för att min hälgrej har kommit tillbaka. Det är inte bra, men solen skiner på kvällen och då glömmer man allt dumt.

söndag 27 april 2008

27/4 Äntligen


Får jag någonting gjort, har hunnit med tvätten och dammsuga. Vädret är fortfarande underbart. Vi har även hunnit med att handla på Maxi och Barnens Hus. Äntligen har Bella fått en insats till toan så att hon inte trillar i när hon bajjar....ha. Sen har M lagat god mat igen förstås och vi har haft söndagsmiddag äntligen alla fyra i familjen. Ikväll har även N färgat håret och fixat sina fötter. Jag ska hjälpa henne nu för det behöver hon efter ha jobbat så mycket den här veckan. Bella är rolig nu för hon är på väg att börja krypa och hon har börjat med att vända sig om i barnstolen. Sätter upp en foten mot kanten. Nästan så man blir rädd att hon tänker hoppa ur, inte än men man kan inte lämna henne själv där mer. Lägger man henne på golvet på magen vill hon framåt och blir väldigt frustrerad när hon inte lyckas. Hon är en god och gla skruttunge. Hon är tyvärr fortfarande lite röd runt munnen. Jag hoppas att det ska försvinna med salvan men ska även fråga Lena imorgon på föräldrakursen. Så här fin är hon i alla fall i sin nya pjamas som har korta byxben och korta ärmar. Den har även gulliga små glada döskallar på. Nej nu är det dags att krypa till kojs och hoppas det blir lika fint väder imorgon. Solen är faktiskt nästan bäst just nu. Förstås så är mina nära och kära bäst. I love you M, N och Isabelle. GLÖM ALDRIG DET!

26/4 Städdag

Fast inte hemma utan på gården. M kämpar medan jag skjutsar N till jobbet och sen hämtar jag sittdelen hos Lindeblads. Tar en snabblunch på Mc, slarv ja, jag vet. Men kunde inte låta bli. Sen när M kommer hem går vi en liten promenad med Harry. M går sen en liten sväng till så han får vad han behöver. Jag mår sådär i kroppen faktiskt. Mina leder värker nu nästan hela tiden och jag önskar att jag bara kunde få bli frisk. Men det blir jag nog snart så det så. Har alltså inte fått så mycket gjort som jag hade önsakt. Blir arg och ledsen på att det är så här, jobbigast är nog att inte orkar bära Bella så mycket som jag vill. Nu ska jag sluta gnälla och berätta att vi åt en underbar laxsallad till kvällsmat och såg på körslaget. Hoppas Team Cans vinner för de är duktigast. Jag hämtar N när hon slutar och hem för att sova.

25/5 Boo trädgårdar



Idag har vi tillbringat hela förmiddagen på Boo trädgårdar. M och Alice var med och där träffade vi Tim och Marianne med. Vi åt väldigt god fika, jag drack givetvis en latte och den var så otroligt god. Vi satt i solen länge och bara njöt. Hit tänker jag gå och spendera mycket tid i vår/sommar. På eftermiddagen sen gick vi en långpromenad och nu har jag hittat huset. Alltså det huset, jag har hittat mitt drömhus alla kategorier. Jag är helt förälskad i det huset, jag måste spela på lotto och vinna mycket pengar och försöka köpa huset. Nej, jag skämtar, men jag skulle verkligen vilja ha huset. Det är så otroligt snyggt raka, fyrkantigt, betong, vitt och svart. Kan inte bli bättre ju. Sen åkte vi iväg till Sickla för att köpa solhatt till Bella. Hon fick en vit solhatt och en vit keps. M tycker att det blir lite Lawrence av Arabien då... men det gör ingenting. För allt klär en skönhet! Efter shoppingen handlade vi mat på Erssons i magasinet men det skulle vi inte gjort. Det var inte alls så bra som man hade hoppats på. Vi myste och hade en lugn hemmakväll. N jobbar som vanligt, hon har jobbat onsdag, torsdag och idag. Jobbar även imorgon och då långpanna. Väl kämpat, men ta inte ut dig gullunge.

24/4 Babykonsert

Idag har Linda, Filip jag och Isabelle gått till OC där vi var på Babykonsert. M kom också med Alice. Konserten var så där faktiskt, jag tycker personligen att min kära syster sjunger bättre. Vi stannade och fikade där allihop. Bella var till och med på toa där. Filip och Bella åt och sen åkte M och Alice hem. Jag och Linda gick en långpromenad i det fina fina vädret. Det är så otroligt härligt, H ringde och jag ringde upp henne för jag kände mig lite kort. M och jag hade en mysig kväll hemma. Här kommer ett väldigt dåligt klipp på Bella i hoppgungan.

23/4 Härlig dag på stan



Idag har jag och Bella tagit oss hela vägen in till Söder. Där vi träffade Åsa och Elvira, vi gick kollade lite i affärer och sen åt vi god lunch. De små gulliga tjejerna fick också mat och sen gick vi lite till. Det är soligt och superhärligt, vi sätter oss vi Björns trädgård och dricker latte. Vi är nu riktiga lattemorsor, vi har nämligen hittat vagnen med stort V. Det är givetvis Bugaboo Bee. Jag vill bara ha den.... men tyvärr kostar den lite för mycket pengar för att just vara en paraplyvagn. Det var hur som helst en fantastisk dag som jag inte ville att den skulle ta slut. Åkte med bussen ifrån slussen ut till Värmdö och träffade M och Bellas gulliga gulliga kusiner. M mötte upp mig där och vi grillade, tänk att nu är det långa härliga kvällar och det är inte alls jobbigt att stanna kvar till nio. Åhhh vad jag älskar härliga ljumna, ljusa kvällar.